Як варити кисіль з пачки
Продукти
кисіль — брикет 250 грам
вода кип'ячена холодна — 1 стакан
Вода проточна — 1 літр
Як варити кисіль з пачки
1. У глибоку тарілку покласти пачку сухого киселю (250 грам), залити холодною кип'яченою водою (досить півсклянки-стакан) і швидкими рухами розмішати ложкою порошок. Розмішувати потрібно дуже ретельно, щоб в киселі не утворилися грудки.
2. Влити в каструлю невеликого обсягу літр холодної води, поставити на плиту і дати закипіти.
3. Перемішати в тарілці розведений концентрат і акуратно вилити його в каструлю. Продовжуючи помішувати ложкою або дерев'яною лопаткою, довести напій до кипіння.
4. Кисіль зняти з вогню і швидко остудити. Готовий загуслий напій можна розливати ополоником по склянках і подавати на стіл.
Як варити кисіль з порошку
продукти
Пакет порошкового киселя — 25 грам
Вода — 1 стакан (250 мілілітрів)
як варити кисіль з порошку
1. Надірвати пакетик, висипати весь кисіль в кухоль.
2. У чайнику довести воду до кипіння, потім трохи остудити.
3. Залити гарячу кип'ячену воду в кухоль.
Рада: для великої кружки краще буде взяти 2 пакетика.
Як варити кисіль з варення з крохмалем
продукти
варення — 6 столових ложок
Вода — 1 літр
лимонна кислота — 1 щіпка
цукор — 3 столові ложки
крохмаль (для рідкого киселю — 2 чайні ложки з гіркою на 1 літр води, для середнього киселю — 2,5 чайні ложки з гіркою, для густого киселю — 4 ложки з гіркою)
Як варити кисіль з варення
Воду налити в каструлю, поставити на вогонь. Коли вода нагріється, викласти варення, варити 5 хвилин. Процідити суміш через сито, повернути в каструлю, додати цукор, лимонну кислоту і ретельно перемішати. Розвести крохмаль у воді і влити тонкою цівкою в каструлю з киселем. Поставити каструлю на вогонь і довести кисіль до кипіння. Ваш кисіль з варення зварений!
як варити кисіль з ягід з крохмалем
продукти
ягоди (300 грам свіжих або 500 грам заморожених)
Вода — 1 літр
цукор — 3 столових ложки
крохмаль (для рідкого киселю — 2 чайні ложки з гіркою на 1 літр води, для середнього киселю — 2,5 чайні ложки з гіркою, для густого киселю — 4 ложки з гіркою)
як варити кисіль з ягід
ягоди, якщо свіжі, віджати. Якщо розморожені — розморозити. Протерти ягоди через сито, ягідний сік поставити в холодне місце. Ягідну мезгу викласти в каструльку, залити водою, поставити на вогонь, довести до кипіння і варити 1 хвилину. Процідити вичавки, відвар повернути в каструлю і на вогонь, додати цукор, влити тонкою цівкою розведений у холодній воді крохмаль, довести до кипіння, влити ягідний сік і вимкнути вогонь під киселем.
як варити молочний кисіль
продукти
молоко коров'яче — 6 склянок
Сироп
з фруктів — 5 столових ложок
крохмаль — 4,5 столових ложки
цукровий пісок — 4,5 столових ложки
ванільний порошок — 1 щіпка
мелена кориця — 1 щіпка
як варити кисіль з молоком
1. Влити в алюмінієву або емальовану каструлю 6 склянок коров'ячого молока і поставити на помірний вогонь.
2. Як тільки молоко почне закипати, каструлю переставити на вимкнену конфорку. Додати в гаряче молоко 4,5 столових ложки цукру і розмішати його ложкою до повного розчинення.
3. Зачерпнути з каструлі півчашки молока, всипати в чашку 4,5 столових ложки крохмалю і швидко розмішати.
4. Вилити розведений крохмаль назад в каструлю, додати 5 столових ложок сиропу з будь-яких фруктів і перемішати.
5. Молочний кисіль знову поставити на середній вогонь, дати йому закипіти, потім зменшити газ і варити ще 4 хвилини.
6. Як тільки кисіль закипить, прибрати каструлю з вогню, додати дрібку ванільного порошку і перемішати.
7. Готовий напій трохи остудити і охолоджений розлити по склянках. За бажанням для особливого смаку і аромату можна посипати кисіль корицею або прикрасити гілочкою м'яти.