⏰ Як варити підберезники-скільки варити перед смаженням і до готовності?

Скільки варити підберезники?

10:00
свіжі підберезники ретельно промивають у холодній воді і варять протягом 40-50 хвилин, регулярно знімаючи пінку.
в мультиварці підберезники варити 30 хвилин на режимі « Випічка».
перед смаженням підберезники варити 20 хвилин.

як варити підберезники

продукти — підберезники, невеликий ніж для чищення грибів, сіль

1. Перед варінням підберезники вимити, очистити від бруду і лісового сміття, і видалити підставу ніжки — очищені гриби викладати в ємність з чистою водою.
2. Після чистки, ще раз ретельно промити підберезники під проточною водою.
3. У каструлю покласти гриби, налити туди холодної води об'ємом в два рази більше, ніж обсяг грибів, трохи посолити (на 1 кілограм грибів 1 столова ложка солі).
4. Довести до кипіння на середньому вогні.
5. Після закипання відразу злити воду.
6. Знову залити гриби холодною водою.
7. Варити підберезники слід на повільному вогні 40-50 хвилин.
8. Пінку, яка утворюється під час варіння, періодично потрібно знімати.
9. Коли підберезники будуть готові, вони опустяться на дно.
10. Відварені підберезники вийняти з каструлі шумівкою або пропустити воду через друшляк.

Суп з підберезників

продукти
підберезники — 400-500 грам
сіль — 1 столова ложка
ріпчаста цибуля — 1 невелика цибулина
картопля — 2 середніх картоплини
морква — 1 середня морквина
часник — 2 зубчики
лавровий лист, перець, зелень, сметана — за смаком

Рецепт приготування супу з підберезників
гриби зварити у великій кількості підсоленої води, знімаючи піну. Додати перець, лавровий лист і зелень. Картоплю і моркву почистити. Картоплю порізати кубиками, моркву потерти на крупній тертці, потерти або розчавити часник. Овочі додати в каструлю, перешкодити. Додати цілу цибулину. Варити ще 10 хвилин, цибулю вийняти з каструлі. Подавати з зеленню і сметаною.

Як маринувати підберезники

продукти
гриби — 1 кг,
сіль — 2 столові ложки,
лимонна кислота — на кінчику ножа (або лимонний сік — 2 столові ложки),
оцет 9% — 2 столові ложки,
лавровий лист — 5 листочків,
перець запашний горошком — половина чайної ложки.

Рецепт приготування маринованих підберезників
гриби перебрати, почистити і помити, великі підберезники порізати. Варити у великій кількості води 50 хвилин, помішуючи і знімаючи піну. Додати приправи і оцет, варити ще 10 хвилин. Готові підберезники перекласти в банки, залити відваром. Остудити і далі зберігати в прохолодному місці.

як сушити підберезники

що потрібно для сушіння підберезників гриби — дуже свіжі не пошкоджені підберезники.

як сушити підберезники в духовці
гриби очистити, помити і трохи обсушити. Підберезники викласти на папір для запікання, — маленькі гриби кладуть цілком, великі ріжуть на частини. Температура сушіння підберезників в духовці — 50 градусів, сушити гриби необхідно при відкритих дверцятах.

користь підберезників
користь підберезника обумовлена вмістом вітамінів B (дихання клітин, вироблення енергії), C (підтримка імунітету), D (здоров'я кісток і зубів), вітаміну Е (здоров'я кровоносних судин) і нікотинової кислоти (окислювально-відновні процеси організму).

калорійність підберезника — 20 ккал / 100 грам .

як солити підберезники

що потрібно для засолювання підберезників
підберезники — міцні, середні за розміром.
для розсолу — на кожен кілограм грибів 120 мілілітрів води, 40 грам солі, 4 лаврових листки, кілька гілок кропу, 5 штук перцю горошком, 2 гвоздики.

як солити підберезники
1. Очистити, промити і відварити протягом 15 хвилин підберезники в емальованій каструлі, періодично знімаючи піну.
2. Приготувати розсіл: воду довести до кипіння, посолити, додати лавровий лист, чорний перець горошком, гвоздику, кріп.
3. Варені підберезники пропустити через друшляк в банки, пересипаючи сіллю, залити розсолом і прибрати в прохолодне місце.
4. Солоні таким чином підберезники будуть повністю готові вже через місяць.
порада: використовуйте для засолювання невеликі банки, щоб при приготуванні страви у вас пішла відразу вся банку.

Салат з вареними підберезниками

продукти
гриби підберезники — 300 грам
Зелень кропу — 30 грам
зелена цибуля (можна замінити ріпчастою) - 30 грам
листя салату — 60 грам
огірки свіжі-180 грам
Яйця курячі-2 штуки
сіль — за смаком
перець духмяний мелений — за смаком
Сметана — 90 Грам
лимонний сік — 1 десертна ложка

як приготувати салат з підберезників
1. Підберезники відварити і нарізати.
2. Дрібно нашаткувати цибулю і зелень.
3. Нарізати огірки.
4. Перемішати гриби, огірки, зелень і цибулю.
5. Зварити круто яйця.
6. Білий хліб нарізати кубиками приблизно в 1 сантиметр.
7. З хліба насмажити сухариків. При смаженні їх слід регулярно помішувати, щоб не пересохли або не згоріли і злегка підсолити.
8. Для салатної заправки збити зі сметаною сіль, запашний перець і лимонний сік.
9. На плоску тарілку або блюдо акуратно викласти листя салату.
10. Суміш з грибів покласти гіркою на листя.
11. Навколо і зверху салату розкласти четвертинки яєць і сухарики.
12. Залити салат заправкою і перемішати.

Фкуснофакти

— у підберезники — вузька ніжка і бура капелюшок. Залежно від різновиду вона може бути від самого світлого до темного відтінку. Діаметр капелюшка може досягати п'ятнадцяти сантиметрів. Знизу капелюшок має щільну білу м'якоть, яка, на відміну від маслюків, ніколи не змінює колір при натисканні.
— на ніжці цього гриба завжди є лусочки чорного кольору.
— люблять підберезники світлі місця в листяних лісах, поблизу беріз. Також їх можна знаходити і біля доріг, на узліссях або галявинах.
— основний сезон підберезників — з кінця літа і до перших заморозків. Але, в залежності від погодних умов, вони можуть з'явитися вже в травні — червні.
— цей гриб є низькокалорійним продуктом, так як містить всього 20 ккал/100 грам.

поділитися з друзями
Рейтинг
(поки оцінок немає )
Сколько варить?