⏰ як варити солом'яні гриби - скільки варити перед смаженням і до готовності?

Скільки варити солом'яні гриби?

10:00
свіжі солом'яні гриби варити 5 хвилин після закипання при середньому бурлінні води.

Як варити солом'яні гриби

знадобляться — солом'яні гриби, вода для варіння, сіль

1. Солом'яні гриби перебрати, обрізати темні місця і промити.
2. Викласти солом'яні гриби в каструльку.
3. Залити гриби водою — так, щоб солом'яні гриби повністю занурилися в неї.
4. Додати сіль і перець за смаком.
5. Поставити каструлю на великий вогонь.
6. Варити солом'яні гриби протягом 5 хвилин після закипання.
7. Зняти каструлю з конфорки, викласти гриби в друшляк, дати стекти воді і використовувати за призначенням.

як маринувати солом'яні гриби

продукти
Солом'яні гриби — 400 грам
Вода — 500 мілілітрів
оцет (7-9%) — 1-1,5 столових ложки
часник — 3 зубчики
лавровий лист — 2 штуки
чорний перець — 10-15 горошин
сіль — 1 столова ложка
цукор — 1 чайна ложка

Як маринувати солом'яні гриби
1. Сполоснути гриби водою, нарізати їх половинками.
2. Зубчики часнику очистити від лушпиння і подрібнити за допомогою дрібної терки або часникового Преса.
3. У каструлю налити 500 мілілітрів, покласти 2 лаврових листки, всипати кілька горошин чорного перцю, 1 столову ложку цукру і 1 чайну ложку солі і поставити на сильний вогонь.
4. Коли маринад закипить, зменшити вогонь, висипати в каструлю солом'яні гриби і варити їх 10 хвилин.
5. Подрібнений еснок додати до грибів, одночасно вливши в маринад 1 столову ложку оцту.
6. Зняти каструлю з вогню і поставити остигати.
7. Після того, як мариновані гриби охолонуть, прибрати їх в холодильник не менше, ніж на 12 годин.

Фкуснофакти

— Солом'яний гриб або хед фанг, є одним з найпоширеніших грибів в Таїланді. У країнах Південно-Східної Азії його вирощують на фермах, використовуючи для цього відкриті грядки, покриті рисової соломою. Звідси назва гриба. Щоб гриб виріс, йому потрібна волога тепла середу з температурою повітря не нижче 28 градусів Цельсія. Такі ферми можна зустріти в Таїланді, В'єтнамі і на півдні Китаю.

смаком і запахом солом'яні гриби нагадують європейські печериці, а зовнішність у них незвичайна, майже як у поганки. За зовнішнім виглядом солом'яний гриб найбільше схожий на перепелине яйце. Точніше з цього« яйця » або цибулини росте ніжка молодого солом'яного гриба. На фермах їх збирають на стадії невилупилися «яєць».

— Солом'яні гриби, що не вилупилися з «яйця», називаються неочищеними. вибираючи гриби в магазині, перевагу варто віддавати саме цього різновиду грибів, вони набагато міцніше і корисніше своїх побратимів. Згідно з дослідженнями вчених « неочищені » гриби багатшими амінокислотами, що дозволяє їм краще заповнювати недолік білка, присутній в азіатській кухні.

— Солом'яні гриби не мають запаху грибів. Їх можна варити, смажити, тушкувати і маринувати. Крім того, солом'яні гриби можна їсти сирими і їх не потрібно довго відварювати перед маринуванням.

— мариновані солом'яні гриби виходять хрусткими і пружними , у них не масляниста шовковиста поверхня. У них солодкий присмак і приємний післясмак.

— Солом'яні гриби є незамінним компонентом національних тайських супів Том Ям і Том Кха .

вартість маринованих солом'яних грибів в Україні — 150 грн./1 літр (в середньому в Києві на червень 2019-2021 р).

поділитися з друзями
Рейтинг
(поки оцінок немає )
Сколько варить?