⏰ яєчна локшина з креветками: покроковий рецепт з фото

Рецепт приготування смаженої яєчної локшини з креветками

15:00
готовая яичная лапша с креветками
Яєчна локшина з креветками схожа на страви тайського стріт-фуду. Готується дуже швидко, виходить дуже ситно. 

для приготування спочатку потрібно посмажити капусту з креветками , потім додати локшину, а в кінці полити самостійно приготовленої горіховою заправкою. У страви незвичайний смак саме завдяки горіховому соусу. Але при необхідності його можна замінити на інший густий соус.

інгредієнти
порції: - + 2
  • очищені королівські креветки 170  г
  • яєчна локшина 150  г
  • Капуста пак чой 200  г
  • рисовий оцет 15  мл
  • пластівці перцю чилі ½  чайної ложки
  • кунжутне масло 10  мл
  • соєвий соус 15  мл
  • часникова паста 15  г
  • арахісова паста 25  г
  • смажений арахіс 25  г
  • цукор 1  чайна ложка
  • рослинна олія для смаження  
на порцію
калорії: 517 ккал
білки: 31 г
жири: 21 г
вуглеводи: 51 г
кроки
15  хв. друк
  • нарезаем капусту
    промийте пак чой. Листя відокремте, а білу частину крупно наріжте.
  • завариваем яичную лапшу
    яєчну локшину викладіть в глибоку миску і залийте окропом, щоб він повністю покрив локшину. Перемішуйте протягом 10 секунд і залиште на 4 хвилини замочуватися. Потім злийте воду і змішайте локшину з кунжутним маслом.
  • обжарвиаем креветки и капусту
    поставте на середньо-високий вогонь велику глибоку сковороду (бажано антипригарну) з невеликою кількістю масла. Викладіть креветки і смажте 30 секунд, потім додайте в сковороду білі частини капусти і готуйте ще півхвилини.
  • добавляем чесночную пасту и острий перец
    далі додайте до креветок часникову пасту і пластівці Чилі, смажте 2 хвилини.
  • добавляем капусту и лапшу
    порвіть руками листя пак чой і киньте в сковороду, готуйте 2 хвилини, поки листя не стануть м'якими. В кінці викладіть локшину і добре перемішайте всі інгредієнти.
  • готовим ореховую заправку
    для соусу з'єднайте і перемішайте в глибокій мисці арахісове масло з цукром і половиною столової ложки окропу. Потім влийте соєвий соус і рисовий оцет, розмішайте до однорідності.
  • готовая яичная лапша с креветками
    перед подачею полийте блюдо соусом і прикрасьте смаженим арахісом.

вибір і заміна інгредієнтів

рисовий оцет можна замінити яблучним. Замість яєчної локшини можна взяти будь-яку іншу, наприклад удон або собу. А пак чой цілком можна замінити пекінською капустою або шпинатом.

поділитися з друзями
Рейтинг
( 1 оцінка, середнє 5 з 5 )
Сколько варить?