для приготування спочатку потрібно посмажити капусту з креветками , потім додати локшину, а в кінці полити самостійно приготовленої горіховою заправкою. У страви незвичайний смак саме завдяки горіховому соусу. Але при необхідності його можна замінити на інший густий соус.
інгредієнти
порції:
-
+
- очищені королівські креветки 170 г
- яєчна локшина 150 г
- Капуста пак чой 200 г
- рисовий оцет 15 мл
- пластівці перцю чилі ½ чайної ложки
- кунжутне масло 10 мл
- соєвий соус 15 мл
- часникова паста 15 г
- арахісова паста 25 г
- смажений арахіс 25 г
- цукор 1 чайна ложка
- рослинна олія для смаження
на порцію
калорії:
517
ккал
білки:
31
г
жири:
21
г
вуглеводи:
51
г
кроки
-
промийте пак чой. Листя відокремте, а білу частину крупно наріжте.
-
яєчну локшину викладіть в глибоку миску і залийте окропом, щоб він повністю покрив локшину. Перемішуйте протягом 10 секунд і залиште на 4 хвилини замочуватися. Потім злийте воду і змішайте локшину з кунжутним маслом.
-
поставте на середньо-високий вогонь велику глибоку сковороду (бажано антипригарну) з невеликою кількістю масла. Викладіть креветки і смажте 30 секунд, потім додайте в сковороду білі частини капусти і готуйте ще півхвилини.
-
далі додайте до креветок часникову пасту і пластівці Чилі, смажте 2 хвилини.
-
порвіть руками листя пак чой і киньте в сковороду, готуйте 2 хвилини, поки листя не стануть м'якими. В кінці викладіть локшину і добре перемішайте всі інгредієнти.
-
для соусу з'єднайте і перемішайте в глибокій мисці арахісове масло з цукром і половиною столової ложки окропу. Потім влийте соєвий соус і рисовий оцет, розмішайте до однорідності.
-
перед подачею полийте блюдо соусом і прикрасьте смаженим арахісом.
вибір і заміна інгредієнтів
рисовий оцет можна замінити яблучним. Замість яєчної локшини можна взяти будь-яку іншу, наприклад удон або собу. А пак чой цілком можна замінити пекінською капустою або шпинатом.