⏰ скільки варити уіро-простий рецепт десерту і таймер варіння

скільки готувати уіро?

10:00
У глибокій мисці з'єднати 120 грам рисового борошна, 1 чайну ложку кукурудзяного крохмалю і дві склянки теплої кип'яченої води. З отриманої суміші потрібно замішати м'яке і еластичне тісто. Відщипувати шматочки тіста і скачувати з нього невеликі кульки. Кожна кулька розплющувати, закладати в центр коржі шоколад і знову скачувати кульку. Варити на пару 10 хвилин, після обваляти гарячі уіро в кунжуті або кокосі.

Як приготувати уіро

продукти
рисове борошно — 120 грам
кукурудзяний (або рисовий) крохмаль — 1 чайна ложка
тертий або подрібнений шоколад — 50 грам
Кунжут (або кокосова стружка) — за смаком
цукрова пудра — 30 грам
Вода (тепла кип'ячена) — 4 столові ложки
Вода — 2 склянки

Як приготувати уіро
1. З'єднати борошно з цукровою пудрою і крохмалем, потроху доливаючи теплої кип'яченої води, замісити тісто. Воно повинно бути м'яким, еластичним. У воду для тіста можна капнути харчовий барвник — десерт буде кольоровим.
2. Відщипувати шматочки тіста, скачувати з нього невеликі кульки.
3. Кожна кулька розплющувати, закладати в центр коржі шоколад і знову скачувати кульку. Щоб зробити уіро різними за формою, можна поміщати шматочки тіста в силіконові формочки, покриті зсередини рослинним маслом, потім акуратно виймати.

Як варити уіро в каструлі
1. Закип'ятити 2 склянки води в каструлі, встановити зверху друшляк (або спеціальний перфорований вкладиш), викласти в нього приготовані уіро, закрити кришкою. Готувати на пару 10 хвилин.
2. Обваляти ще гарячі уіро в кунжуті (або в кокосовій стружці).

Як варити уіро в мультиварці
сформовані уіро викласти в чашу мультиварки, виставити режим готування на пару і готувати 15 хвилин.

Як варити уіро в пароварці
викласти уіро в ємність пароварки, готувати 15 хвилин.

приготування уіро в мікрохвильовці
сформовані уіро помістити в чашу для мікрохвильовки і на 7 хвилин встановити в піч, виставивши Потужність 500 Вт.

Фкуснофакти

— Уіро — японський десерт, який готують з рисового борошна, цукру, води за допомогою відварювання на пару. За текстурою уіро нагадує зефірні жувальні пастилки маршмеллоу.

— Уіро — вид японських десертів вагасі. Ці домашні солодощі з натуральних інгредієнтів традиційно готують для чайної церемонії. Вагасі не зберігаються довго, тому їх рекомендується з'їдати відразу після приготування.

— вартість продуктів для приготування уіро за даним рецептом — від 52 грн. (середня ціна в Києві на липень 2019 року).

поділитися з друзями
Рейтинг
(поки оцінок немає )
Сколько варить?