Як приготувати уіро
продукти
рисове борошно — 120 грам
кукурудзяний (або рисовий) крохмаль — 1 чайна ложка
тертий або подрібнений шоколад — 50 грам
Кунжут (або кокосова стружка) — за смаком
цукрова пудра — 30 грам
Вода (тепла кип'ячена) — 4 столові ложки
Вода — 2 склянки
Як приготувати уіро
1. З'єднати борошно з цукровою пудрою і крохмалем, потроху доливаючи теплої кип'яченої води, замісити тісто. Воно повинно бути м'яким, еластичним. У воду для тіста можна капнути харчовий барвник — десерт буде кольоровим.
2. Відщипувати шматочки тіста, скачувати з нього невеликі кульки.
3. Кожна кулька розплющувати, закладати в центр коржі шоколад і знову скачувати кульку. Щоб зробити уіро різними за формою, можна поміщати шматочки тіста в силіконові формочки, покриті зсередини рослинним маслом, потім акуратно виймати.
Як варити уіро в каструлі
1. Закип'ятити 2 склянки води в каструлі, встановити зверху друшляк (або спеціальний перфорований вкладиш), викласти в нього приготовані уіро, закрити кришкою. Готувати на пару 10 хвилин.
2. Обваляти ще гарячі уіро в кунжуті (або в кокосовій стружці).
Як варити уіро в мультиварці
сформовані уіро викласти в чашу мультиварки, виставити режим готування на пару і готувати 15 хвилин.
Як варити уіро в пароварці
викласти уіро в ємність пароварки, готувати 15 хвилин.
приготування уіро в мікрохвильовці
сформовані уіро помістити в чашу для мікрохвильовки і на 7 хвилин встановити в піч, виставивши Потужність 500 Вт.
Фкуснофакти
— Уіро — японський десерт, який готують з рисового борошна, цукру, води за допомогою відварювання на пару. За текстурою уіро нагадує зефірні жувальні пастилки маршмеллоу.
— Уіро — вид японських десертів вагасі. Ці домашні солодощі з натуральних інгредієнтів традиційно готують для чайної церемонії. Вагасі не зберігаються довго, тому їх рекомендується з'їдати відразу після приготування.
— вартість продуктів для приготування уіро за даним рецептом — від 52 грн. (середня ціна в Києві на липень 2019 року).