⏰ скільки варити терпуга-рецепт, нюанси варіння, зручний таймер і способи зварити в каструлі, мультиварці і пароварці

Скільки варити терпуга?

30:00
Терпуга варити в каструлі цілком 20 хвилин , поміщаючи рибу в підсолений окріп разом зі спеціями. Перед варінням терпуга поскоблить від луски і випатрати. На юшку терпуга варити трохи довше, хвилин 20, щоб вийшов наваристий бульйон. Якщо риба дуже велика, розрізати її навпіл. В пароварці шматки терпуга варити 15 хвилин.

Як варити терпуга

знадобляться — терпуг, вода, сіль, зелень і спеції за смаком

1. Терпуга помити, почистити від луски.
2. Зробити надріз уздовж черева, видалити нутрощі.
3. Відрізати голову, хвіст, плавники.
4. Повторно помити терпуга, в тому числі всередині.
5. Покласти терпуга в каструлю, якщо не влазить цілком, нарізати терпуга на порційні шматки.
6. Залити терпуга холодною водою, щоб вона цілком покривала шматки риби.
7. Помістити каструлю з терупгой на середній вогонь, дати закипіти.
8. Підсолити рибу половиною чайної ложки солі, покласти пару горошин чорного перцю, лавровий лист, варити 20 хвилин.

Як зварити суп з фрикадельками з терпуга

продукти
Терпуг — 1 кілограм
ріпчаста цибуля або зелена цибуля — 1 невелика цибулина або 3 стрілки
свіжий листовий салат — 250 грам
часник — 2 зубці
крохмаль або борошно — 30 грам
соєвий соус — 30 мілілітрів
соєва паста — за смаком
червоний мелений перець — щіпка
сіль — пів чайної ложки

Як варити суп з фрикадельками з терпуга
1. Терпуга помити, почистити від луски.
2. Зробити надріз уздовж черева, видалити нутрощі.
3. Відрізати голову, хвіст, плавники, голову не викидати.
4. Повторно помити терпуга, в тому числі всередині.
5. Гострим ножем підчепити край шкіри терпуга, руками стягнути шкіру з м'яса, шкіру терпуга не викидати.
6. Відокремити філе риби від кісток, кістки відкласти.
7. Філе терпуга нарізати якомога дрібніше або прокрутити через м'ясорубку.
8. У фарш з терпуга покласти червоний мелений перець, соєвий соус, соєву пасту, змішати.
9. Вологими руками скачати з фаршу кульки довільного розміру.
10. Крохмаль або борошно висипати в глибоке блюдо.
11. Кожен кульку з терпуга обваляти в крохмалі або борошні.
12. Свіжий листовий салат помити, руками віджати, покласти обсохнути на рушник.
13. Нарізати листовий салат смужками довжиною 4-5 сантиметрів, шириною — 1 сантиметр.
14. У каструлю скласти голову, кістки, шкуру, залити водою, щоб вона цілком покривала рибні частини.
15. Помістити каструлю з рибними частинами на середній вогонь, дати закипіти. 16. Посолити бульйон, зменшити вогонь до тихого, варити 20 хвилин.
17. Шумівкою вийняти з бульйону рибні частини.
18. Бульйон процідити через дрібне сито або подвійний шар марлі.
19. Проціджений бульйон перелити в чисту каструлю, помістити на середній вогонь, дати закипіти.
20. Покласти в бульйон фрикадельки з терпуга, варити під кришкою 20 хвилин.
21. Цибулю, часник почистити, нарізати дрібними квадратиками.
22. У готовий бульйон покласти часник, цибулю, нарізаний салат, потримати на вогні хвилину.

поділитися з друзями
Рейтинг
(поки оцінок немає )
Сколько варить?