⏰ як варити зайчатину-в яку воду класти, коли солити, скільки варити в каструлі і скороварці

Як варити зайчатину?

00:00
М'ясо зайця варити в каструлі 1 годину після закипання. Зайця цілком варити 1,5-2 години. На суп варити зайця 2 години.

Як варити зяйчатину

1. Свіжу тушку зайця покласти в холодну воду на 1 день, прибравши в холодне місце. Якщо заєць Старий або має сильний запах — влити у воду 2 столових ложки оцту 9%.
2. Промити тушку, зрізати великі жили, стягнути плівку, при необхідності обробити на порційні шматки.
3. Викласти зайчатину в каструлю, залити свіжою водою, додати сіль і перець, 1 морква і цибулину, варити 1-1,5 години, якщо заєць великий — 2 години.

Як варити суп з зайчатиною

продукти
на каструлю 4 літри
Заєць — 1 тушка вагою 600-800 грам
картопля — 5 штук середнього розміру
помідори — 2 штуки (або 1 столова ложка томатної пасти)
Рис — 1/3 склянки
цибуля зелена — половина пучка

Як варити суп з зайчатиною
1. Зайчатину викласти в каструлю, залити водою і залишити на добу або мінімум на ніч.
2. Поміняти воду, тушку зайця промити і повернути в каструлю, поставити на великий вогонь і після закипання його зменшити.
3. Варити бульйон 2 години, викласти тушку на тарілку остигати.
4. Очистити картоплю, нарізати кубиками і викласти в бульйон.
5. Додати в бульйон промитий рис.
6. Почистити цибулю і моркву, подрібнити і обсмажити на олії до золотистого кольору.
7. Помідор обдати окропом, очистити від шкірки, нарубати і додати до овочів, перемішати і тушкувати 5 хвилин під кришкою.
8. Поки гасяться овочі, відокремити м'ясо, розрізати на шматочки і повернути в бульйон.
9. Зажарку додати в бульйон, перемішати і варити 10 хвилин.

Фкуснофакти

М'ясо зайця слід купувати тільки у перевірених мисливців. Найсмачніше м'ясо вважається у гірського зайця-русака. Найніжніше м'ясо у молодого зайця до 1 року.

калорійність зайчатини — 182 ккал, м'ясо зайця дуже легко перетравлюється і вважається дієтичним. М'ясо зайця набагато більш ніжне, ніж м'ясо кролика. Відрізнити м'ясо зайця можна по темно-червоному м'ясу і практично повної відсутності жиру. Структура м'яса зайця жорсткіше, ніж у кролика, однак при правильній обробленні і маринуванні воно стає м'яким і по-м'ясному соковитим, з відтінком, за смаком нагадує курячу печінку.

поділитися з друзями
Рейтинг
(поки оцінок немає )
Сколько варить?