⏰ скільки варити лимонад в каструлі - на якому вогні кип'ятити, коли додавати продукти, пропорції води

Скільки варити лимонад?

10:00
Лимонад корисніше за все не варити, а змішати лимонний сік з холодною кип'яченою водою і медом (цукром). На приготування лимонаду йде не більше 10 хвилин.

Як зробити лимонад

продукти
Вода — 1 літр
Лимон — 1 штука
цукор — півсклянки

Як приготувати лимонад
Лимон розрізати навпіл і видавити в воду, сюди ж додати цукор або мед, перемішати до повного розчинення всіх інгредієнтів. Шкурки і залишки м'якоті можна окремо прокип'ятити хвилин 5, віджати і змішати з холодним напоєм — вийде більш концентрований смак.

Як варити лимонад

продукти
Вода — 1 літр
Лимон — 1 штука
цукор — півсклянки

Як приготувати лимонад
Лимон помити, обсушити, помістити на одну хвилину в окріп. Зняти цедру за допомогою дрібної терки, вичавити в миску лимонний сік.
у каструлю налити 1 літр води, каструлю поставити на вогонь, дочекатися закипання. Всипати в воду лимонну цедру і цукор, перешкодити, варити 10 хвилин. Потім вимкнути вогонь, остудити, влити лимонний сік. Подавати в охолодженому вигляді.

як варити імбирний лимонад

продукти
Лимон — 1 штука
імбир — 50-70 грам
цукор (або мед) — 3 столові ложки
Вода — 3 літри

Як приготувати імбирний лимонад
Лимон помити, обсушити сухою серветкою, тонко нарізати; кісточки видалити. Імбир помити, обсушити і тонко порізати. Скласти нарізаний лимон і імбир в каструлю, залити холодною водою.
поставити каструлю на вогонь, варити лимонад під кришкою 5 хвилин після закипання.
остудити лимонад і процідити.

Фкуснофакти

— Лимонад домашнього приготування не містить консервантів і барвників, ніж вигідно відрізняється від напоїв промислового виробництва.

— приготувати дієтичний лимонад (з мінімальним вмістом калорій) можна, зменшивши кількість використовуваного цукру. Від цукру можна взагалі відмовитися, якщо додати в лимонад кілька листочків стевії — «медової» трави, що володіє солодким смаком. Часто цукор повністю або частково замінюють натуральним медом — його додають в остиглий лимонад.

— у домашньому лимонаді зберігається Вітамін C . Щоб його було ще більше, необхідно скоротити час варіння або заздалегідь вичавити сік з приготованих лимонів і потім додати в готовий охолоджений до 40 градусів напій.

— натуральний лимонад підвищує імунітет, приводить в норму температуру тіла, активізує обмін речовин і покращує апетит. Напій буде корисний під час застуди та грипу, також лимонад благотворно діє при атеросклерозі і рятує від нудоти під час вагітності.

з особливою обережністю рекомендується вживати лимонад при підвищеній кислотності шлункового соку і алергії на цитрусові.

поділитися з друзями
Рейтинг
(поки оцінок немає )
Сколько варить?