⏰ скільки варити зубатку-рецепт, нюанси варіння, зручний таймер і способи зварити в каструлі, мультиварці і пароварці

Скільки варити зубатку?

12:00
Шматочки філе зубатки варити 10 хвилин після закипання, на пару - 20 хвилин. Рибу цілком варити 20 хвилин після закипання.

Як варити зубатку

знадобляться — зубатка, вода, сіль, зелень і спеції за смаком обробка зубатки 1. Зубатку, якщо вона заморожена, розморозити. 2. Зчистити з поверхні шкіри зубатки луску. 3. Зрізати плавники. 4. Розрізати зубатку уздовж по череву, видалити нутрощі. 5. Промити зубатку під проточною водою, при необхідності порізати на шматочки. Варка зубатки в каструлі 1. Випотрошену і вимиту зубатку викласти в каструлю. 2. Якщо зубатка вариться для салату — залити її окропом; якщо зубатка вариться для юшки — викласти її в холодну воду. 3. Варити зубатку 10 хвилин після закипання води, знімаючи пінку за допомогою столової ложки або шумівки. Відварна зубатка готова. варіння зубатки в пароварці 1. Викласти зубатку в верхній лоток, посолити і поперчити. 2. Налити в ємність для води 2 склянки води. 3. Налаштувати пароварку на 20-30 хвилин. 4. Тримати зубатку в ємності пароварки, потім відразу використовувати, не чекаючи висихання. Варка зубатки в мультиварці 1. Зубатку викласти в мультиварку і залити водою так, щоб вода повністю покрила рибу. 2. Додати сіль і спеції за смаком. 3. Закрити мультиварку кришкою, включити режим « варка», готувати 10 хвилин. 4. Відкрити кришку мультиварки, далі варити ще 10-20 хвилин, знімаючи піну шумівкою або ложкою.

як варити зубатку на пару

продукти Зубатка — 2 філе вагою 800 грам морква — 1 велика або 2 середніх буряк — 1 середнього розміру Сметана 10% жирності — 100 грам (3 столових ложки з гіркою) волоські горіхи — 10 штук Лимон — 1 штука часник — 3 зубці Петрушка — кілька гілочок базилік — кілька стебел чорний мелений перець — 1 чайна ложка сіль — половина столової ложки Як приготувати парову зубатку 1. У каструлю пароварки налити 1 склянку води, додати лаврушку і закип'ятити. 2. Буряк і моркву почистити і натерти на крупній тертці. 3. Очистити і дрібно нарубати часник. 4. Очистити горіхи і подрібнити в пюре. 5. Петрушку і базилік вимити, обсушити і дрібно нарубати. 6. Викласти буряк і моркву в верхню ємність для варіння і варити 20 хвилин. 7. Обробити зубатку для варіння, нарізати порційними шматочками товщиною 2 сантиметри. 8. Натерти рибу сіллю і перцем. 9. Варити зубатку 20 хвилин. 10. Поки вариться зубатка, розігріти сковорідку, викласти часник, потім горіхи, зелень і сметану, підігріти. 11. Подавати парову зубатку, прикрасивши зверху соусом.

як варити юшку з зубатки

продукти Зубатка — на 1 кг картопля — 4 великі або 5 середніх морква — 1 середня Геркулес — 1 столова ложка лавровий лист, перець, сіль, зелень приготування юшки з зубатки 1. У киплячу посоленную воду покласти шматочки м'яса зубатки, зварити, викласти, прибрати кістки. 2. Бульйон процідити і знову поставити на вогонь, до бульйону ж додати зубатку. 3. Картоплю і цибулю почистити, порізати, моркву — почистити і потерти. 4. Овочі додати в бульйон до вуха, додати ложку геркулесу. 5. Потім додати приправи. Подавати із задоволенням. :) PS: як варіант — додати замість геркулесу (або до геркулесу) ложку плавленого сиру і томити до готовності.

Як приготувати зубатку в фользі

продукти Зубатка — 1 кілограм сіль, перець, цибуля, зелень — за смаком приготування зубатки в фользі Зубатку нарізати на середні шматочки, приправити спеціями і загорнути кожен шматочок у фольгу, запікати в духовці 20 хвилин. Подавати прямо у фользі — у ній залишається весь сік.

Фкуснофакти

— щоб зубатка не розвалювалася при приготуванні, необхідно вимочити зубатку перед варінням в міцному розсолі (на 1 літр води — 3 столових ложки столової солі, вимочувати 1 годину). Буде менше схильна до деформації свіжа риба, її можна і не вимочувати в соляному розчині. — готовність зубатки перевіряють, протикаючи рибу виделкою або шпажкою — вони повинні легко входити в рибу без утворення кров'яних патьоків. — від специфічного запаху зубатки позбавлять спеції і лимонний сік. — вартість замороженої зубатки — 120 грн./1 кілограм (дані на липень 2019 р). — варену зубатку зберігати в холодильнику не більше 2 днів в бульйоні. — калорійність зубатки — 125 ккал/100 грам. — у російських магазинах можна знайти зубатку 2 видів : плямисту (як на картинці) і смугасту, з темним забарвленням. Обидва типи надзвичайно смачні, м'якоть високої якості.

поділитися з друзями
Рейтинг
( 1 оцінка, середнє 5 з 5 )
Сколько варить?