томатний суп Кемпбелл
продукти
помідори — 1,5 кілограма
Масло рослинне — 3 столові ложки
бульйон яловичий від Campbell’s — 0,75 літра
томатний сік — 200 грамів
Сметана — 4 столові ложки
білий хліб — 4 шматки
вершкове масло — 80 грамів
часник — 6 зубків
Зелень кінзи і базиліка — по кілька гілочок
Як варити томатний суп
1. Помідори вимити і зрізати плодоніжки; на томатах зробити хрестоподібні надрізи за місцем плодоніжки.
2. Помістити томати в киплячу воду на 60 секунд.
3. Обдавши томати холодною водою, видалити шкірку.
4. Розрізати помідори скибочками на чотири частини, насіння — видалити.
5. Нарізати м'якоть томатів кубиками стороною 1 сантиметр.
6. Очистити 3 часникових зубки, продавити їх через прес.
7. Влити 3 столових ложки олії в каструлю з товстим дном.
8. Викласти часник в масло, смажити 1 хвилину.
9. Додати в каструлю підготовлені помідори, бульйон Кемпбелл і томатний сік.
10. Суп закип'ятити, варити 10 хвилин до тих пір, поки томати не стануть м'якими.
11. З шматочків хліба зрізати скоринки.
12. М'якуш хліба порізати кубиками стороною 1 сантиметр.
13. Очистити часник, що залишився, тонко нарізати пелюстками.
14. Викласти вершкове масло на сковорідку, поставити на вогонь, розтопити вершкове масло до рідкого стану.
15. Півхвилини обсмажити на розігрітій олії часник.
16. Вибрати повністю часник з масла, видалити.
17. Хлібні кубики покласти в це масло, смажити до отримання золотистої скоринки 5 хвилин на середньому вогні при постійному помішуванні.
18. Перед тим, як подати суп, заправити сметаною, додати базилік і кінзу.
картопляний суп-пюре Кемпбелл
продукти
картопля — 8 штук
бульйон яловичий від Кемпбелл — 750 мілілітрів
Сметана — 200 грамів
жовтки яєчні — 2 штуки
кмин — 1 чайна ложка
Вода — 1 літр
як варити картопляний суп пюре
1. Яловичий бульйон Кемпбелл процідити в каструлю.
2. М'ясо відкласти в сторону.
3. Додати 1 літр води.
4. Закип'ятити бульйон.
5. Картоплю вимити, почистити, крупно порізати, покласти в бульйон.
6. Додати кмин.
7. Суп варити до готовності картоплі.
8. Знявши з вогню каструлю, приблизно половину бульйону злити в окрему посудину.
9. Картопля і залишок бульйону потовкти в пюре.
10. Розвести пюре злитим бульйоном.
11. Відкладені шматочки м'яса покласти в суп.
12. Змішати жовтки і сметану.
13. Заправити суп вийшла сумішшю.
14. Нагріти суп на малому вогні, без кипіння.
Фкуснофакти
— історія супів Кемпбелл бере свій початок з 1869 року. Головна спеціалізація компанії-консервовані продукти. У 1897 році один із співробітників компанії винайшов супи-концентрати. Такий винахід дозволив зменшити витрати на зберігання, перевезення і упаковку. Готовий продукт став набагато дешевше. Найбільш популярними в лінійці Кемпбелл-супів стали томатний суп, куряча локшина і грибний суп-крем.
— Кемпбелл суп — улюблена страва американського художника Енді Уорхола. Його шовкографія « Банки супу Кемпбелл» демонструється в Музеї сучасного мистецтва в Нью Йорку. Виявляється, протягом багатьох років він їв на обід ці супи швидкого приготування. Художник прагнув зобразити на полотні те, що йому по-справжньому подобається. Картина із зображенням тридцяти двох банок супу Кемпбелл була продана вже після смерті художника за 24 мільйони доларів.
— Кемпбелл-супи не знайшли широкого визнання в Україні. Сама ідея покупки готового супу в магазині здалася українцям чужою, і компанія покинула український ринок після року експериментів. Консервоване харчування обходиться дорожче домашнього, а українці віддають перевагу більш натуральному і економному, нехай і на шкоду часу. Однак невелика аудиторія дуже полюбила кемпбеллівські супи. Зараз Кемпбелл можна купити тільки закордоном, існує широка лінійка їх продуктів, починаючи від супів і закінчуючи брендованими кулінарними таймерами, прихватками, посудом і т.д. вартість супів Кемпбелл в Америці — 2-4 долара.
подивіться ще супи , як їх готувати і час варіння!