⏰ як варити суп жур. Традиції приготування супу жур, секрети і правила.

Скільки варити суп жур?

10:00
Суп жур варити 60 хвилин. Заздалегідь, за добу, потрібно замочити вівсяну муку.

Як варити суп жур

продукти
М'ясний бульйон (яловичий) — 2 склянки
вівсяне борошно — 150 грам
ріпчаста цибуля — 1 невелика голова
шинка (варено-копчена) — 100 грам
курячі яйця — 1 штука
картопля — 1 Бульба
морква — 1 штука
вершкове масло — 1 столова ложка
часник — 2 зубці
сіль — за смаком
перець — 3 горошини

Як варити суп жур
1. Просіяти вівсяну муку через сито, висипати в літрову банку, залити літром холодної води, залишити в теплому місці; через добу буде готова цежа.
2. Цибулю і моркву почистити, нашаткувати соломкою товщиною 0,5 сантиметра.
3. М'ясний бульйон налити в каструлю, помістити на середній вогонь, дочекатися закипання.
4. Покласти в бульйон цибулю і моркву, варити після закипання 10 хвилин.
5. Шинку нарізати на квадратики товщиною 2 сантиметри.
6. У сковорідку покласти вершкове масло, поставити на середній вогонь, розтопити.
7. Смажити шинку на вершковому маслі 5 хвилин.
8. Помити і почистити картоплю.
9. В окрему каструлю налити 1,5 літра вода, покласти картоплю, після закипання варити 20-30 хвилин — картопля повинна стати м'яким.
10. Варену картоплю розім'яти в пюре.
11. Цежу процідити, гущину — викинути.
12. Покласти в каструлю з бульйоном шинку, картоплю, сіль, перець, влити цежу, варити на середньому вогні 7 хвилин.
13. У сотейник налити 700 мілілітрів води, помістити на сильний вогонь, дочекатися закипання, опустити яйця і варити 10 хвилин.
14. Варені яйця почистити, розрізати навпіл.
15. Часник почистити, пропустити через часниковий прес.
16. У розлитий по тарілках суп покласти часник і половинки яєць.

Фкуснофакти

— Суп жур — юшка з вівсяної або житнього борошна, національне польське і білоруське блюдо. Рецепт відомий з часів князя Володимира Мономаха.

— в основі супу жур лежить цежа — рідкий проціджений розчин вівсяної або житнього борошна, в якому почалося бродіння. За традиційним рецептом супу цежу змішують з бульйоном, водою або молоком і додають приготовані окремо овочі.

— В суп жур обов'язково додають картоплю. Можна використовувати і інші овочі, гриби, відварене яйце, галушки, сметану, прянощі, вершкове масло.

поділитися з друзями
Рейтинг
(поки оцінок немає )
Сколько варить?