⏰ як варити соус бордельоз, до чого подавати, які продукти потрібні, скільки потрібно варити в каструлі

Скільки часу готується бордельоз?

00:00
Щоб приготувати бордельоз, доведеться запастися часом-на приготування бульйону піде 1,5 години, для подальшого уварювання соусу знадобиться від 40 хвилин до 1 години, в залежності від кількості вологи в бульйоні.

Як приготувати бордельоз

продукти
яловичина — 150 грам
червоне вино (сухе), бажано «Бордо» — 300 мілілітрів
цибуля-шалот — 2 головки
цибулина — 1 головка
морква — 1 штука
чебрець — 50 грам
горошини чорного перцю — 10 штук
лавровий лист — 1 штука
Масло вершкове — 2 столові ложки
Вода — 600 мілілітрів

приготування соусу
1. Промите м'ясо викласти в каструлю з водою.
2. Моркву і цибулю очистити, викласти в каструлю.
3. До моменту закипання стежити за піною, знімаючи її, після закипання покласти лавровий листочок.
4. Варити бульйон на тихому вогні півтори години і потім процідити.
5. Лук-шалот подрібнити.
6. Влити вино в каструльку, додати чебрець, цибулю-шалот, горошинки перцю і уварювати на тихому вогні 20 хвилин.
8. Процідити вино від спецій, змішати з бульйоном і варити далі на маленькому вогні, до легкого загустіння.
9. Вершкове масло невеликими порціями додати в соус, поки він кипить.
10. Як тільки масло розчиниться в соусі, вимкнути вогонь.
готовий соус бордолез подавати в холодному вигляді.

Фкуснофакти

— Соус борделез добре поєднується з м'ясом, особливо антрекотом з яловичини і смаженою свининою. Бордолез може подаватися разом з рисом або картоплею.

— Назва борделез (фр. Bordelaise) походить від сорту вина бордо (фр. Bordeaux), з використанням якого найчастіше готували соус. Місцевість Франції Бордо також відома виноробством.

— Бордельоз — це ще й старовинна Французька міра вина, рівна 228 літрам.

поділитися з друзями
Рейтинг
(поки оцінок немає )
Сколько варить?