⏰ як варити Анкл бенс, до чого подавати, які продукти потрібні, скільки потрібно варити в каструлі

Як варити Анкл бенс?

10:00

Як варити Анкл бенс

продукти
на 3 літри соусу
помідори — 2,5 кілограма
болгарський перець зелений — 6 штук
ріпчаста цибуля — 2 голови
цукор — 1 склянка
сіль — 1 столова ложка з гіркою
рослинна олія — 4 столових ложки
оцет 70% — 1 чайна ложка або півсклянки 9%
імбир — невеликий шматочок
Гвоздика — кілька суцвіть
кориця — 1 паличка
чорний перець горошком — 1 чайна ложка
гострий перець — половинка стручка

Рецепт Анкл бенс
1. Помідори помити, рясно обдати окропом, очистити від шкірки і пропустити через м'ясорубку.
2. Томатний сік влити у велику каструлю, поставити на тихий вогонь і варити, варити 20 хвилин, потім посолити.
3. Ріпчасту цибулю очистити від лушпиння і подрібнити, викласти в каструлю і варити 10 хвилин.
4. Болгарський перець очистити від плодоніжки і насіннєвої коробочки, викласти в каструлю і варити 10 хвилин.
5. Чорний і гострий перці, гвоздику, паличку кориці і імбир покласти в полотняний мішечок або марлю, і опустити в Анкл бенс.
6. Варити все разом ще 20-30 хвилин до бажаної консистенції, влити оцет і перемішати.
7. Видалити мішечок зі спеціями.
8. Розлити Анкл бенс по гарячих стерилізованих банках, остудити і прибрати на зберігання.

Фкуснофакти

— для Анкл бенс рекомендується використовувати саме зелений болгарський перець, тому що він не повністю розвариться і консистенція Анкл бенс буде приємно хрусткою.

— якщо немає помідорів, можна замінити їх на томатний сік з магазину, змішаний з томатною пастою. Враховуйте, що анкл бенс з магазину має солодкуватий присмак, тому помідори для соусу краще брати солодких сортів, або додавати цукор в соус.

— за смаком, при варінні Анкл бенс можна додати часник і моркву.

— завдяки тому, що в Анкл бенс зовсім не використовується масло, соус вважається малокалорійним — всього 30 ккал/100 грам.

— в якості згущувача у вихідній рецептурі Анкл бенс використовується кукурудзяний крохмаль. Якщо хочеться зробити Анкл бенс погуще, рекомендується його використовувати, або замінити його на картопляний крохмаль. Кількість крохмалю залежить від бажаної густоти і може становити від 1 до 5 столових ложок.

поділитися з друзями
Рейтинг
(поки оцінок немає )
Сколько варить?