⏰ як варити підливу, до чого подавати, які продукти потрібні, скільки потрібно варити в каструлі

Як варити підливу?

00:00
М'ясну підливу готувати 2 години. Печінкову підливу готувати півгодини. Підливу з фаршу готувати півгодини. Овочеву підливу готувати 40 хвилин. Грибну підливу готувати 1 годину.

Як приготувати м'ясну підливу

Як приготувати м'ясну підливу

Продукти для м'ясної підливи
яловичина або телятина — 300 грам
ріпчаста цибуля — 1 голова
морква — 1 штука
борошно — 1 столова ложка
рослинна олія — 3 столові ложки
сіль і чорний мелений перець — за смаком

Як приготувати м'ясну підливу
М'ясо розморозити, якщо заморожено, помити і обсушити, нарізати кубиками стороною 1 сантиметр. Розігріти каструлю на середньому вогні, налити 1 столову ложку олії, викласти м'ясо і обсмажити протягом 7 хвилин до скоринки. Потім зменшити вогонь, влити 200 мілілітрів води, довести до кипіння і варити півгодини під кришкою.
почистити ріпчасту цибулю, дрібно нарізати. Моркву почистити, натерти на крупній тертці. Розігріти сковорідку на середньому вогні, налити 2 столові ложки олії, викласти цибулю, смажити його 5 хвилин. Потім додати терту моркву і смажити ще 5 хвилин на середньому вогні. Додати смажені цибулю і моркву в каструлю до м'яса, всипати сіль і перець (за смаком) і варити все разом ще 1 годину. В кінці приготування додати борошно, розведену в половині склянки води, влити в підливу і перемішати. Варити ще 10 хвилин.
М'ясна підлива підходить до гарнірів з гречки , рису , макаронів , вермішелі .

Як варити підливу з фаршу

продукти для підливи
Фарш м'ясний (свинячий, яловичий або їх суміш) або пташиний — півкіло
ріпчаста цибуля — 1 голова
часник — 2 зубці
Томатна паста — 1 столова ложка
Вода — 2 склянки
сіль і перець — за смаком
Лаврушка — 2 листочка
рослинна олія — 3 столові ложки
борошно — 2 столові ложки

як приготувати підливу з фаршу
ріпчасту цибулю очистити і дрібно порізати. Фарш, якщо заморожений, розморозити і злити зайву рідину. Розігріти сковорідку, налити 1 столову ложку олії. Викласти цибулю, смажити його 5 хвилин на середньому вогні. Потім викласти фарш, подрібнити його в сковорідці і смажити ще 5 хвилин, помішуючи. Покласти 1 столову ложку томатної пасти, тушкувати ще 5 хвилин під кришкою.
викласти в сковорідку 2 столові ложки борошна, влити 2 склянки води, додати сіль і перець, лаврушку; добре перемішати. Часник очистити і дрібно порізати або подрібнити за допомогою часникового Преса, додати в сковорідку.
зменшити вогонь і варити підливу при постійному помішуванні протягом 10 хвилин.
Підлива з фаршу підходить до спагетті , РІСУ .

як приготувати підливу з печінки

яловича або свиняча печінка — півкіло
морква — 1 штука
ріпчаста цибуля — 1 голова
Сметана 10% жирності (або майонез) — 300 грам
борошно — 2 столові ложки
Петрушка — 1 невеликий пучок
рослинна олія — 1 столова ложка

як приготувати печінкову підливу
цибулю почистити і дрібно порізати. Моркву почистити і натерти на крупній тертці. Печінку помити, обсушити, викласти на дошку і нарізувати дрібною соломкою, видаляючи прожилки. Обваляти печінку в борошні.
розігріти каструльку, налити 1 столову ложку олії, викласти печінку і обсмажувати її на тихому вогні протягом 20 хвилин, постійно помішуючи. Посолити і поперчити підливу, перемішати. Петрушку помити, обсушити і дрібно нарізувати. При подачі підливи посипати зверху петрушкою.

Печінкова підлива відмінно підходить до пасті , РІСУ , цвітній капусті , картоплі .

як варити підливи без м'яса

як варити підливу з грибів

продукти
свіжі лісові гриби — півкіло
Сметана — 300 грам
ріпчаста цибуля — 2 великих голови
часник — 3 зубці
Вода (за смаком, замінити молоком) — 1 стакан
борошно — 1 столова ложка
Томатна паста — 1 столова ложка
рослинна олія — 2 столові ложки
сіль і чорний мелений перець — за смаком

як варити грибну підливу
гриби почистити, помити, зварити і дрібно нарізати. Ріпчасту цибулю очистити і дрібно нарізати. Часник очистити і пропустити через часниковий прес (або дрібно нарізати ножем).
розігріти сковорідку на середньому вогні, налити олію, викласти подрібнений часник і через пару хвилин — ріпчасту цибулю. Смажити цибулю 5 хвилин, потім додати гриби і смажити 10 хвилин без кришки. Додати сметану, томатну пасту, сіль і перець. У воді розчинити борошно, влити борошняну суміш в каструльку, швидко перемішати і варити на тихому вогні під кришкою 10 хвилин.
підлива відмінно підходить до РІСУ , макаронам , цвітній капусті .

як варити овочеву підливу

продукти для підливи з овочів
помідори — 3 штуки
солодкий перець — 2 штуки
Баклажан — 1 невеликий
Кабачок — 1 невеликий
ріпчаста цибуля — 2 голови
морква — 1 штука
базилік — 1 столова ложка
часник — 2 зубці
рослинна олія — 2 столові ложки
сіль і перець — за смаком

Рецепт підливи з овочів
помідори помити, обдати окропом, очистити від шкірки і дрібно нарізати. Солодкий перець розрізати навпіл, видалити плодоніжки і насіння, дрібно порізати. Баклажан і кабачок помити і почистити, дрібно нарізувати. Цибулю почистити і дрібно порізати, моркву очистити і натерти на крупній тертці. Часник очистити і дрібно порізати.
у каструльці розігріти 2 ложки рослинної олії, викласти цибулю, через 5 хвилин — морква, потім помідори, перець, баклажан, кабачок. Варити підливу 30 хвилин на тихому вогні під кришкою, помішуючи. Додати сіль, перець і базилік.
Овочева підлива відмінно підходить до м'яса , рибі , макаронам , капусті брокколі .

як варити горіхову підливу

продукти для приготування підливи
Кешью — 100 грам
овочевий або м'ясний бульйон — 2 склянки
Гірчиця — 2 столові ложки
борошно — 1 столова ложка
сіль і перець — за смаком

як варити горіхову підливу
сковорідку поставити на сильний вогонь, розігріти протягом 1 хвилини, всипати горіхи і смажити їх 5 хвилин, помішуючи, до бежевого кольору. Подрібнити обсмажені кешью, додати бульйон, гірчицю, борошно, і добре перемішати.
горіхово-борошняну суміш влити в каструлю і варити на тихому вогні під кришкою протягом 10 хвилин до загустіння.
Горіхова підлива відмінно підходить до гарнірів з грибів , страв з м'яса і птиці .

поділитися з друзями
Рейтинг
(поки оцінок немає )
Сколько варить?