Як варити грибний соус
продукти для приготування
свіжі лісові гриби — 300 грам
вершки — 100 грам
Сметана — 100 грам
ріпчаста цибуля — 1 голова
грибний бульйон — півсклянки
борошно — 1 чайна ложка
вершкове масло — кубик стороною 2 сантиметри
сіль і перець — за смаком
як варити грибний соус
гриби зварити
, бульйон процідити в миску. Гриби дрібно порізати або подрібнити за допомогою блендера.
ріпчасту цибулю почистити і дрібно порізати. Розігріти каструлю, покласти вершкове масло і розтопити його, викласти цибулю і обсмажувати 7 хвилин, помішуючи. Гриби додати до цибулі, обсмажувати 15 хвилин до випаровування зайвої рідини. Посипати гриби з цибулею борошном і добре перемішати. Влити в каструлю грибний бульйон, вершки і сметану. Поварити на дуже тихому вогні без кипіння 5 хвилин, додати сіль і перець за смаком. Подавати до столу в гарячому вигляді.
для тривалого зберігання, грибний соус можна охолодити і заморозити.
як варити соус з печериць
продукти для приготування
печериці — 200 грам
вершки — 100 грам
Сметана — 100 грам
сир — 50 грам
лимонна цедра — 1 чайна ложка
часник — 1 зубець
вершкове масло — кубик стороною 2 сантиметри
сіль і перець — за смаком
Як варити соус з печериць
гриби почистити, вимити, трохи обсушити і тонко нарізати. Часник очистити і дрібно порубати. Цедру тонко нарізати або потерти на тертці.
у каструлю покласти вершкове масло і поставити на тихий вогонь. Викласти гриби, обсмажувати 5 хвилин. Додати часник, вершки, сметану, лимонну цедру, чорний мелений перець. Варити 3 хвилини, потім посипати соус тертим сиром і добре перемішати. Варити ще 3 хвилини.