⏰ як варити гранатовий соус (наршараб), до чого подавати, які продукти потрібні, скільки потрібно варити в каструлі

скільки готувати гранатовий соус (наршараб)?

00:00
Для приготування соусу Наршараб потрібно 1 годину.

Як варити гранатовий соус

продукти
Гранат — 1 кілограм
Вода — 1 стакан
цукор — 1/2 склянки

Як готувати гранатовий соус
1. Ретельно промити 1 кілограм гранатів, розібрати їх на насіння, видаливши шкірку і все перегородки.
2. Залити насіння гранатів склянкою води, дати закипіти і варити 5 хвилин на середньому вогні.
3. Коли гранат трохи охолоне, протерти його через сито.
4. У пюре всипати півсклянки піску і варити ще 20 хвилин.
5. Соус гарячим розлити по півлітровим банкам і закрити.

Фкуснофакти

— у класичній варіації приготування соусу Наршараб необхідно віджати гранатовий сік і варити його до густої консистенції; потім посолити (для 1 кілограма граната — 1 чайна ложка солі).

— гранатовий соус Наршараб — традиційна азербайджанська приправа, яка виходить в ході випарювання соку граната.

— в якості спецій в соус можна додати коріандр, базилік, лавровий лист, чорний або червоний перець.

— гранатовий соус припаде до смаку зі стравами з м'яса, в тому числі, шашликами, а також страв з риби.

— сам гранат містить цілий комплекс корисних вітамінів і мінералів, не замінних для роботи організму. Гранат багатий вітаміном з, який відповідає за наш імунітет, В6, що зміцнює нервову систему. Вітамін В12 сприяє поліпшенню кровообігу і мозкової діяльності, а що входить до складу грната вітамін Р покращує роботу серця. Крім того, в ньому містяться такі мікроелементи як магній, кальцій, калій, фосфор, натрій і багато інших.

— жінкам на замітку: вживання граната сприяє омолодженню.

поділитися з друзями
Рейтинг
(поки оцінок немає )
Сколько варить?