⏰ як варити соус Мохо, до чого подавати, які продукти потрібні, скільки потрібно варити в каструлі

Скільки варити соус Мохо?

03:00
Соус Мохо готують протягом години. Зазвичай соус не варять, але для заготівлі надовго рекомендується варити соус протягом 3 хвилин після закипання.

Як варити зелений Мохо

продукти
зелена цибуля — 1 пучок
часник — 3 зубчики
кумін мелений — 1 чайна ложка
оливкова олія — 120 мілілітрів
виноградний оцет — 3 столові ложки
сіль — за смаком

Як приготувати зелений мохо
1. Обполоснути пучок цибулі, злегка обсушити і розім'яти в ступці товкачем до одноманітної консистенції.
2. Очистити від лушпиння 3 зубчики часнику, кожен розчавити широкою стороною ножа, щоб максимально витягти ароматичні властивості, і подрібнити.
3. Змішати цибулю і часник, всипати чайну ложку змеленого кумина і трохи посолити.
помішуючи, влити тонким струменем 120 мілілітрів оливкової олії і 3 столові ложки виноградного оцту. Соус можна подавати на стіл.

для заготовки рекомендується варити соус протягом 3 хвилин після закипання, потім розкласти по стерилізованим банкам.

Як варити пряний Мохо

продукти
маринований солодкий перець — 1 штука
часник — 3 зубчики
гострий мелений перець — 1 чайна ложка
мелені зерна кумина — 1 чайна ложка
оливкова олія — 120 мілілітрів
виноградний оцет — 2 столові ложки
сіль — 1 чайна ложка

Як приготувати пряний Мохо
1. Розтерти до кашицоообразного стану маринований солодкий перець.
2. Очистити від лушпиння 3 зубчики часнику, кожен розчавити широкою стороною ножа і порізати.
3. Змішати часник з розтертим перцем і всипати по чайній ложці змеленого кумина, меленого гострого перцю і солі.
4. При помішуванні віночком влити тонким струменем 120 мілілітрів оливкової олії і 2 столові ложки виноградного оцту.

для заготовки рекомендується варити соус протягом 3 хвилин після закипання, потім розкласти по стерилізованим банкам.

Фкуснофакти

— Соус Мохо добре поєднується з вареною картоплею, пастою або білим хлібом. Пряний Мохо особливо рекомендується подавати до м'яса. Гострий перець, що входить до його складу, підкреслить і посилить смак страви. Зелений Мохо прекрасно підійде до риби, а також печеної курки. Специфічний смак і тонкий аромат зеленої цибулі збуджує апетит і надає страві родзинку.

— у зелений мохо для посилення смаку можна додати кінзу або петрушку, а також насіння кмину і зелений перець. Гостроту пряного Мохо поряд з меленим гострим перцем може підкреслити кмин. Іноді до складу соусу додають панірувальні сухарі і м'якуш хліба.

— різноманітні прянощі надають особливий смак соусу, тому єдиного рецепту не існує. Так, при нестачі гостроти можна додати трохи більше меленого перцю або використовувати гіркий стручковий перець. Соус отримає особливий яскравий смак. Те ж саме стосується пропорцій оцту.

— Соус Мохо — традиційна складова канарської кухні. Своєю появою Мохо зобов'язаний португальцям, які завезли його на острів. З тих пір соус став невід'ємною деталлю обіду або вечері жителів острова.

поділитися з друзями
Рейтинг
(поки оцінок немає )
Сколько варить?