⏰ як варити гірчицю, до чого подавати, які продукти потрібні, скільки потрібно варити в каструлі

Скільки варити гірчицю?

00:10
Гірчицю не варять, але заливають або крутим окропом, або звареним маринадом.

гірчиця в маринаді

продукти для гірчиці
гірчичний порошок — 280 грам
рослинна олія — 100 мілілітрів
оцет 9% — 1 стакан
цукор — 5 столових ложок
Вода — 400 мілілітрів
кориця, гвоздика, запашний і гіркий перці — за смаком
лавровий лист — 1 лист

продукти для гірчиці
1. Приготувати маринад: половину води (200 мілілітрів) влити в каструлю, додати приправи і спеції, поставити на вогонь і варити 7 хвилин після закипання.
2. Охолодити маринад, додати оцет.
3. Закип'ятити 200 мілілітрів води.
4. Гірчичний порошок просіяти через сито в глибоку миску, при постійному помішуванні влити окріп, настояти протягом 10 годин в темному прохолодному місці.
5. Акуратно злити воду, додати масло, цукор, маринад, і добре перемішати.
6. Розкласти гірчицю по банках і витримати протягом 1 доби.
гірчиця готова!

Гірчиця без варіння

продукти для гірчиці
сушена гірчиця (порошок) — 500 грам
сіль — 2 столові ложки
цукор — 4 столові ложки
оцет 9% — 100 мілілітрів (третина склянки)
соняшникова олія — 150 мілілітрів
Вода — 200 мілілітрів

Як зварити гірчицю
1. Просіяти гірчичний порошок через дрібне сито.
2. Закип'ятити воду, влити в гірчицю при постійному помішуванні. Враховуйте, що при вливанні окропу в гірчичний порошок вийде м'яка гірчиця, при вливанні теплої води — гостра.
3. Залишити гірчицю при кімнатній температурі на 12 годин, злити зайву воду.
4. Додати в гірчицю сіль, цукор, оцет і рослинне масло.
5. Приготовану гірчицю розлити по банках і зберігати при кімнатній температурі.

поділитися з друзями
Рейтинг
(поки оцінок немає )
Сколько варить?