⏰ тріска з запеченою картоплею: рецепт з покроковими фото

Рецепт приготування смаженої тріски з запеченою картоплею в іспанському стилі

50:00
готовая треска с запеченним картофелем
Здійсніть гастрономічну подорож на іспанське узбережжя. Для цього посмажте тріску у вершковому маслі, до неї приготуйте домашній овочевий соус Ромеско.

на гарнір запечіть картоплю з чебрецем до золотистої скоринки і відваріть ніжну хрустку спаржу з мигдалем.

інгредієнти
порції: - + 2
  • філе тріски 300  г
  • картопля 3  шт
  • помідор 1  шт
  • червоний болгарський перець 1  шт
  • часник 1  зубчик
  • Спаржа 120  г
  • мигдальні пластівці 15  г
  • чебрець 2  гілочки
  • копчена паприка 1  чайна ложка
  • пластівці перцю чилі ½  чайної ложки
  • вершкове масло 20  г
  • оливкова олія  
  • рослинна олія для смаження  
  • мелений перець за смаком  
  • сіль за смаком  
на порцію
калорії: 326 ккал
білки: 31 г
жири: 6 г
вуглеводи: 37 г
кроки
50  хв. друк
  • запекаем овощи
    Увімкніть духовку на 200 градусів. Перець розріжте навпіл і видаліть серцевину з насінням. Помідор розріжте навпіл. Викладіть овочі на деко, збризніть оливковою олією, посипте копченою паприкою і пластівцями перцю чилі. Запікайте протягом 20 хвилин.
  • нарезаем картошку и зелень
    картоплю почистіть і наріжте невеликими шматочками. Листя чебрецю зніміть зі стебел і дрібно порубати.
  • запекаем картошку
    викладіть картоплю і чебрець в форму для запікання, збризніть краплею рослинного масла, посоліть, перемішайте. Запікайте в духовці 25-30 хвилин до готовності.
  • смешиваем овощной соус
    часник очистіть і наріжте, помістіть в чашу блендера. Туди ж відправте запечений перець і помідор, половину пластівців мигдалю, 2 столові ложки окропу, 1 столову ложку оливкової олії і щедру дрібку солі. Подрібніть до однорідності — це і є соус Ромеско.
  • готовим филе трески
    філе тріски промийте, обсушити папером, посоліть і поперчіть за смаком.
  • обжариваем рибу
    поставте антипригарну сковороду на середньо-сильний вогонь. Додайте краплю рослинної олії. Коли масло нагріється, викладіть філе тріски і смажте 3-4 хвилини, потім додайте шматочок вершкового масла, переверніть рибу і смажте ще стільки ж до готовності.
  • варим спаржу
    Закип'ятіть воду з дрібкою солі в каструлі. Додайте спаржу і варіть 4 хвилини, потім злийте воду. Залиште спаржу в каструлі, додайте залишилися пластівці мигдалю і трохи оливкового масла, розмішайте.
  • готовая треска с запеченним картофелем
    Подавайте тріску поверх овочевого соусу Ромеско, поруч викладіть запечену картоплю і спаржу.

Заміна інгредієнтів

тріску замінити можна на іншу білу рибу, наприклад, пангасіуса . Якщо не вдалося знайти свіжу спаржу , замініть її на стручкову квасолю .

 

поділитися з друзями
Рейтинг
( 1 оцінка, середнє 5 з 5 )
Сколько варить?