на гарнір запечіть картоплю з чебрецем до золотистої скоринки і відваріть ніжну хрустку спаржу з мигдалем.
інгредієнти
порції:
-
+
- філе тріски 300 г
- картопля 3 шт
- помідор 1 шт
- червоний болгарський перець 1 шт
- часник 1 зубчик
- Спаржа 120 г
- мигдальні пластівці 15 г
- чебрець 2 гілочки
- копчена паприка 1 чайна ложка
- пластівці перцю чилі ½ чайної ложки
- вершкове масло 20 г
- оливкова олія
- рослинна олія для смаження
- мелений перець за смаком
- сіль за смаком
на порцію
калорії:
326
ккал
білки:
31
г
жири:
6
г
вуглеводи:
37
г
кроки
-
Увімкніть духовку на 200 градусів. Перець розріжте навпіл і видаліть серцевину з насінням. Помідор розріжте навпіл. Викладіть овочі на деко, збризніть оливковою олією, посипте копченою паприкою і пластівцями перцю чилі. Запікайте протягом 20 хвилин.
-
картоплю почистіть і наріжте невеликими шматочками. Листя чебрецю зніміть зі стебел і дрібно порубати.
-
викладіть картоплю і чебрець в форму для запікання, збризніть краплею рослинного масла, посоліть, перемішайте. Запікайте в духовці 25-30 хвилин до готовності.
-
часник очистіть і наріжте, помістіть в чашу блендера. Туди ж відправте запечений перець і помідор, половину пластівців мигдалю, 2 столові ложки окропу, 1 столову ложку оливкової олії і щедру дрібку солі. Подрібніть до однорідності — це і є соус Ромеско.
-
філе тріски промийте, обсушити папером, посоліть і поперчіть за смаком.
-
поставте антипригарну сковороду на середньо-сильний вогонь. Додайте краплю рослинної олії. Коли масло нагріється, викладіть філе тріски і смажте 3-4 хвилини, потім додайте шматочок вершкового масла, переверніть рибу і смажте ще стільки ж до готовності.
-
Закип'ятіть воду з дрібкою солі в каструлі. Додайте спаржу і варіть 4 хвилини, потім злийте воду. Залиште спаржу в каструлі, додайте залишилися пластівці мигдалю і трохи оливкового масла, розмішайте.
-
Подавайте тріску поверх овочевого соусу Ромеско, поруч викладіть запечену картоплю і спаржу.
Заміна інгредієнтів
тріску замінити можна на іншу білу рибу, наприклад, пангасіуса . Якщо не вдалося знайти свіжу спаржу , замініть її на стручкову квасолю .