⏰ філе тріски на грилі: рецепт і покрокові фото приготування

Як приготувати філе тріски на грилі

20:00
Цей рецепт філе тріски на грилі дуже простий і швидкий у приготуванні. Вам знадобиться година на маринування і всього 20 хвилин на саму підготовку, щоб насолодитися смаком, натхненним індійською кухнею. Маринад робиться на основі натурального йогурту і спецій.

Подавайте тріску з вашим улюбленим блюдом з рису або овочами на грилі для легкого і здорового вечері.

інгредієнти
порції: - + 4
  • філе тріски 600  г
  • натуральний або грецький йогурт 280  г
  • оливкова олія 50  мл
  • часник 4  зубчики
  • тертий корінь імбиру 2 чайні ложки
  • мелений кумін 2 чайні ложки
  • мелений коріандр 2 чайні ложки
  • кайенський перець 1  чайна ложка
  • Куркума 1  чайна ложка
  • морська сіль 1  чайна ложка
  • невелика червона цибулина 1  шт
  • листя кінзи 4  гілочки
на порцію
калорії: 445 ккал
білки: 65 г
жири: 17 г
вуглеводи: 8 г
кроки
1 годину. 20  хв. друк
  • ингредиенти для трески на гриле
    підготуйте інгредієнти для приготування тріски на грилі.
  • режем филе трески
    наріжте філе на шматки по 5-7 см.
  • смешиваем маринад для трески
    у мисці середнього розміру змішайте всі інгредієнти для маринаду: йогурт, оливкова олія, дрібно порізаний часник, тертий корінь імбиру, кумін, коріандр, куркуму, перець і сіль.
  • обваливаем треску в маринаде
    покладіть шматочки тріски в миску і змастити їх маринадом з усіх боків, щоб вони добре просочилися. Накрийте тарілку і залиште маринуватися в холодильнику на 1 годину. Не залишайте рибу при кімнатній температурі.
  • готовое и сервированное блюдо
    розігрійте гриль до середньо-високого спека. Покладіть великий шматок алюмінієвої фольги з антипригарним покриттям (зверху її можна трохи змастити маслом) на решітку гриля. Слідкуйте за тим, щоб фольга не повністю закривала гриль, щоб забезпечити приплив повітря. Проколіть в ній кілька отворів. Видаліть надлишки маринаду з риби. Викладіть шматочки філе на фольгу на невеликій відстані один від одного. Готуйте протягом 10-12 хвилин, перевертаючи рибу. Зніміть тріску з вогню і подавайте, прикрасивши кільцями червоної цибулі і листям кінзи.

вибір інгредієнтів

Кайенский перець-єдиний гострий компонент, тому регулюйте його кількість на свій смак.

ви можете використовувати попередньо подрібнені кумін і коріандр (які продаються у вигляді порошку). Але для значного посилення аромату купите цілі насіння кумина і коріандру і подрібніть їх прямо перед приготуванням маринаду. Просто підсмажте їх на сковороді і подрібніть в чистій кавомолці або за допомогою ступки і маточки. Після цього ви не захочете повертатися до готових мелених спецій.

поділитися з друзями
Рейтинг
( 1 оцінка, середнє 5 з 5 )
Сколько варить?