Подавайте тріску з вашим улюбленим блюдом з рису або овочами на грилі для легкого і здорового вечері.
інгредієнти
порції:
-
+
- філе тріски 600 г
- натуральний або грецький йогурт 280 г
- оливкова олія 50 мл
- часник 4 зубчики
- тертий корінь імбиру 2 чайні ложки
- мелений кумін 2 чайні ложки
- мелений коріандр 2 чайні ложки
- кайенський перець 1 чайна ложка
- Куркума 1 чайна ложка
- морська сіль 1 чайна ложка
- невелика червона цибулина 1 шт
- листя кінзи 4 гілочки
на порцію
калорії:
445
ккал
білки:
65
г
жири:
17
г
вуглеводи:
8
г
кроки
-
підготуйте інгредієнти для приготування тріски на грилі.
-
наріжте філе на шматки по 5-7 см.
-
у мисці середнього розміру змішайте всі інгредієнти для маринаду: йогурт, оливкова олія, дрібно порізаний часник, тертий корінь імбиру, кумін, коріандр, куркуму, перець і сіль.
-
покладіть шматочки тріски в миску і змастити їх маринадом з усіх боків, щоб вони добре просочилися. Накрийте тарілку і залиште маринуватися в холодильнику на 1 годину. Не залишайте рибу при кімнатній температурі.
-
розігрійте гриль до середньо-високого спека. Покладіть великий шматок алюмінієвої фольги з антипригарним покриттям (зверху її можна трохи змастити маслом) на решітку гриля. Слідкуйте за тим, щоб фольга не повністю закривала гриль, щоб забезпечити приплив повітря. Проколіть в ній кілька отворів. Видаліть надлишки маринаду з риби. Викладіть шматочки філе на фольгу на невеликій відстані один від одного. Готуйте протягом 10-12 хвилин, перевертаючи рибу. Зніміть тріску з вогню і подавайте, прикрасивши кільцями червоної цибулі і листям кінзи.
вибір інгредієнтів
Кайенский перець-єдиний гострий компонент, тому регулюйте його кількість на свій смак.
ви можете використовувати попередньо подрібнені кумін і коріандр (які продаються у вигляді порошку). Але для значного посилення аромату купите цілі насіння кумина і коріандру і подрібніть їх прямо перед приготуванням маринаду. Просто підсмажте їх на сковороді і подрібніть в чистій кавомолці або за допомогою ступки і маточки. Після цього ви не захочете повертатися до готових мелених спецій.







