картопля , болгарський перець і червоний лук гасяться в насиченому томатному бульйоні, зверху додається соковита запечена тріска і все це гарнірується хрусткою підсмаженою ковбасою чорізо (її можна замінити на мисливські ковбаски).
інгредієнти
порції:
-
+
- 2 філе тріски 100 г (кожне)
- картопля 300 г
- ковбаса чорізо 100 г
- болгарський перець 1 шт
- червоний лук 2 шт
- часник 2 зубчики
- Петрушка 2 гілочки
- сушений орегано 1 чайна ложка
- овочевий бульйон в кубиках ½ шт
- Томатна паста 1 столова ложка
- вершкове масло 50 г
- оливкова олія для смаження
- цукор 1 чайна ложка
- перець і сіль за смаком
на порцію
калорії:
456
ккал
білки:
36
г
жири:
16
г
вуглеводи:
42
г
кроки
-
Розігрійте духовку до 200 градусів. Тим часом поставте широку сковороду (бажано з антипригарним покриттям і підходящої кришкою) з невеликою кількістю оливкової олії на середньо-високий вогонь. Коли вона розігріється, додайте нарізану кубиками чорізо і смажте протягом 3-4 хвилин до золотистого кольору і хрусткої скоринки.
-
очистіть і наріжте червону цибулю на невеликі часточки. Болгарський перець очистіть перець від насіння і наріжте смужками. Картоплю почистіть і поріжте на невеликі шматочки. Часник пропустіть через прес або подрібніть ножем.
-
коли чорізо буде готова, перекладіть її на тарілку і відкладіть в сторону. Поверніть сковороду на середньо-високий вогонь і додайте червону цибулю, перець і картоплю. Готуйте протягом 3-4 хвилин, поки картопля не почне підрум'янюватися. Потім додайте часник і готуйте ще 1 хвилину.
-
розчиніть ½ кубика овочевого бульйону в 400 мл окропу. Додайте томатну пасту і 1 чайну ложку цукру, перемішайте.
-
додайте отриманий томатний бульйон в сковороду і тушкуйте, накривши кришкою, 12-15 хвилин, поки картопля не стане м'яким.
-
поки овочеве гасяться, викладіть філе тріски на деко, застелене фольгою. Покладіть на кожен шматок 15 г вершкового масла, посипте сушеним орегано і приправте дрібкою солі і перцю. Поставте деко в духовку на 8-10 хвилин, поки тріска не прожариться (стане непрозорою і буде легко розшаровуватися).
-
тим часом дрібно наріжте петрушку, включаючи стебла. Коли картопля стане м'яким, додайте в сковороду велику ложку 20 г вершкового масла і половину подрібненої петрушки. Перемішайте і вимкніть вогонь.
-
Подавайте тріску поверх тушкованих овочів по-іспанськи. Посипте залишилася петрушкою і підсмаженою чорізо.