⏰ філе тріски з овочами: рецепт приготування з покроковими фото

Як приготувати запечене філе тріски з тушкованими овочами по-іспанськи

40:00
готовая треска с тушеними овощами
Запечене в духовці філе тріски з тушкованими овочами по-іспанськи — ідеальне блюдо для буднього або вихідної вечері на двох. Воно порівняно швидке, просте і дуже смачне.  

картопля , болгарський перець і червоний лук гасяться в насиченому томатному бульйоні, зверху додається соковита запечена тріска і все це гарнірується хрусткою підсмаженою ковбасою чорізо (її можна замінити на мисливські ковбаски).

інгредієнти
порції: - + 2
  • 2 філе тріски 100  г (кожне)
  • картопля 300  г
  • ковбаса чорізо 100  г
  • болгарський перець 1  шт
  • червоний лук 2  шт
  • часник 2  зубчики
  • Петрушка 2  гілочки
  • сушений орегано 1  чайна ложка
  • овочевий бульйон в кубиках ½  шт
  • Томатна паста 1  столова ложка
  • вершкове масло 50  г
  • оливкова олія для смаження  
  • цукор 1  чайна ложка
  • перець і сіль за смаком  
на порцію
калорії: 456 ккал
білки: 36 г
жири: 16 г
вуглеводи: 42 г
кроки
40 хв. друк
  • обжариваем чоризо
    Розігрійте духовку до 200 градусів. Тим часом поставте широку сковороду (бажано з антипригарним покриттям і підходящої кришкою) з невеликою кількістю оливкової олії на середньо-високий вогонь. Коли вона розігріється, додайте нарізану кубиками чорізо і смажте протягом 3-4 хвилин до золотистого кольору і хрусткої скоринки.
  • нарезаем картошку, лук и перец
    очистіть і наріжте червону цибулю на невеликі часточки. Болгарський перець очистіть перець від насіння і наріжте смужками. Картоплю почистіть і поріжте на невеликі шматочки. Часник пропустіть через прес або подрібніть ножем.
  • обжариваем овощи
    коли чорізо буде готова, перекладіть її на тарілку і відкладіть в сторону. Поверніть сковороду на середньо-високий вогонь і додайте червону цибулю, перець і картоплю. Готуйте протягом 3-4 хвилин, поки картопля не почне підрум'янюватися. Потім додайте часник і готуйте ще 1 хвилину.
  • завариваем бульон
    розчиніть ½ кубика овочевого бульйону в 400 мл окропу. Додайте томатну пасту і 1 чайну ложку цукру, перемішайте.
  • добавляем бульон к овощам
    додайте отриманий томатний бульйон в сковороду і тушкуйте, накривши кришкою, 12-15 хвилин, поки картопля не стане м'яким.
  • треска с маслом на противне
    поки овочеве гасяться, викладіть філе тріски на деко, застелене фольгою. Покладіть на кожен шматок 15 г вершкового масла, посипте сушеним орегано і приправте дрібкою солі і перцю. Поставте деко в духовку на 8-10 хвилин, поки тріска не прожариться (стане непрозорою і буде легко розшаровуватися).
  • добавляем петрушку
    тим часом дрібно наріжте петрушку, включаючи стебла. Коли картопля стане м'яким, додайте в сковороду велику ложку 20 г вершкового масла і половину подрібненої петрушки. Перемішайте і вимкніть вогонь.
  • готовая треска с тушеними овощами
    Подавайте тріску поверх тушкованих овочів по-іспанськи. Посипте залишилася петрушкою і підсмаженою чорізо.
поділитися з друзями
Рейтинг
( 1 оцінка, середнє 5 з 5 )
Сколько варить?