⏰ запіканка з тріски в духовці: рецепт з покроковими фото

Як приготувати рибну запіканку з філе тріски в духовці

45:00
готовая картофельная запеканка из трески
Спробуйте цікаву і просту картопляну запіканку з тріски з соусом бешамель. Від вас знадобиться всього 45 хвилин, щоб все нарізати і відправити запікатися.

це ідеальний варіант для швидкого, корисного і ситної вечері. Завдяки соусу блюдо виходить дуже соковитим.

інгредієнти
порції: - + 2
  • 2 філе тріски (можна копченої) 100  г (кожне)
  • картопля 3  шт
  • зелений горошок (заморожений) 150  г
  • стручкова квасоля 150  г
  • Лимон 1  шт
  • зелена цибуля 2  пера
  • вершкове масло 20  г
  • Молоко 250  мл
  • пшеничне борошно 20  г
  • рослинна олія 1  столова ложка
  • мелений перець і сіль за смаком  
на порцію
калорії: 279 ккал
білки: 25 г
жири: 3 г
вуглеводи: 38 г
кроки
45  хв. друк
  • отвариваем картошку
    Духовку розігрійте до 220 градусів. Картопля промийте. Якщо він не молодий, то шкірку зніміть. Наріжте на часточки середнього розміру. Закип'ятіть в каструлі воду з дрібкою солі, додайте в окріп картоплю і варіть протягом 10 хвилин, потім воду злийте.
  • смешиваем молоко и муку
    на середній вогонь поставте сотейник або іншу каструлю з вершковим маслом. Коли масло розтопиться, всипте борошно, перемішайте до однорідної густої маси. Потім поступово влийте молоко частинами, кожен раз ретельно розмішуючи, і готуйте протягом 5 хвилин до загустіння.
  • нарезаем рибу и лимон
    Лимон розріжте на часточки. Зелену цибулю дрібно порубати ножем. Рибу промийте і наріжте на середні шматочки.
  • добавляем зелень в соус
    у молочний соус додайте зелену цибулю і сік з однієї лимонної часточки. Посоліть і поперчіть за смаком. Соус бешамель готовий.
  • добавляем масло в картошку
    до відварного картоплі додайте рослинне масло і дрібку солі, розмішайте.
  • запеканка из трески
    у форму для запікання викладіть шматочки тріски, зверху полийте соусом бешамель, потім викладіть часточки картоплі. Надішліть запікатися в духовку на 15-20 хвилин.
  • отвариваем горох и фасоль
    Закип'ятіть в каструлі воду з дрібкою солі, додайте в окріп горошок і стручкову квасолю. Варіть на сильному вогні протягом 5 хвилин.
  • готовая картофельная запеканка из трески
    Подавайте запіканку з тріски з квасолею і горошком, прикрасивши часточкою лимона.

вибір і заміна інгредієнтів

можете замінити тріску на іншу білу рибу, наприклад, хека , судака або пангасіуса . А замість стручкової квасолі можна взяти свіжу спаржу або молоді пагони гороху в стручках.

поділитися з друзями
Рейтинг
( 1 оцінка, середнє 5 з 5 )
Сколько варить?