це ідеальний варіант для швидкого, корисного і ситної вечері. Завдяки соусу блюдо виходить дуже соковитим.
інгредієнти
порції:
-
+
- 2 філе тріски (можна копченої) 100 г (кожне)
- картопля 3 шт
- зелений горошок (заморожений) 150 г
- стручкова квасоля 150 г
- Лимон 1 шт
- зелена цибуля 2 пера
- вершкове масло 20 г
- Молоко 250 мл
- пшеничне борошно 20 г
- рослинна олія 1 столова ложка
- мелений перець і сіль за смаком
на порцію
калорії:
279
ккал
білки:
25
г
жири:
3
г
вуглеводи:
38
г
кроки
-
Духовку розігрійте до 220 градусів. Картопля промийте. Якщо він не молодий, то шкірку зніміть. Наріжте на часточки середнього розміру. Закип'ятіть в каструлі воду з дрібкою солі, додайте в окріп картоплю і варіть протягом 10 хвилин, потім воду злийте.
-
на середній вогонь поставте сотейник або іншу каструлю з вершковим маслом. Коли масло розтопиться, всипте борошно, перемішайте до однорідної густої маси. Потім поступово влийте молоко частинами, кожен раз ретельно розмішуючи, і готуйте протягом 5 хвилин до загустіння.
-
Лимон розріжте на часточки. Зелену цибулю дрібно порубати ножем. Рибу промийте і наріжте на середні шматочки.
-
у молочний соус додайте зелену цибулю і сік з однієї лимонної часточки. Посоліть і поперчіть за смаком. Соус бешамель готовий.
-
до відварного картоплі додайте рослинне масло і дрібку солі, розмішайте.
-
у форму для запікання викладіть шматочки тріски, зверху полийте соусом бешамель, потім викладіть часточки картоплі. Надішліть запікатися в духовку на 15-20 хвилин.
-
Закип'ятіть в каструлі воду з дрібкою солі, додайте в окріп горошок і стручкову квасолю. Варіть на сильному вогні протягом 5 хвилин.
-
Подавайте запіканку з тріски з квасолею і горошком, прикрасивши часточкою лимона.
вибір і заміна інгредієнтів
можете замінити тріску на іншу білу рибу, наприклад, хека , судака або пангасіуса . А замість стручкової квасолі можна взяти свіжу спаржу або молоді пагони гороху в стручках.










