⏰ скільки варити печінку тріски-рецепт, нюанси варіння, зручний таймер і способи зварити в каструлі, мультиварці і пароварці

Скільки варити печінку тріски?

20:00
Печінка тріски очистити від плівок, викласти в каструлю з окропом, поставити на тихий вогонь. Як тільки вода закипить, вимкнути вогонь і настояти тріску 3 хвилини . Потім знову поставити на вогонь, довести до кипіння і зняти з вогню на 3 хвилини. Потім знову повернути каструлю з печінкою тріски на тихий вогонь, довести до кипіння і настояти 5 хвилин .

Як варити печінку тріски

продукти печінка тріски — 900 грам Вода — 2 літри оцет — 2 чайні ложки лавровий лист — 3 штуки чорний перець — 8 горошин сіль — щіпка як варити печінку тріски в каструлі 1. Очистити печінку тріски від плівок, помити в холодній воді. 2. Влити в каструлю 2 літри води, оцет, покласти лаврове листя, перець, посолити, помістити на середній вогонь. 3. Після закипання покласти в каструлю печінку тріски, дочекатися закипання. 4. Зняти каструлю з печінкою тріски з конфорки, дати бульйону настоятися 2 хвилини. 5. Знову помістити каструлю на конфорку, дати закипіти, зняти з вогню, настояти пару хвилин. 6. Повернути каструлю на конфорку, дочекатися закипання. 7. Вимкнути конфорку, залишити каструлю з печінкою тріски настоятися 5 хвилин. як варити печінку тріски на водяній бані 1. Печінка тріски почистити від плівок, помити в прохолодній проточній воді. 2. Посипати на печінку дрібку солі, руками перемішати. 3. На дно літрової скляної банки з гвинтовим різьбленням покласти лаврове листя, горошини чорного перцю, печінку тріски. 4. Накрити банку гвинтовою кришкою, але не закручувати її. 5. Налити в каструлю 1,5-2 літри холодної води. 6. Покласти на дно каструлі з водою складену в два рази тканинну серветку, притиснути її банкою з печінкою тріски. 7. На конфорку помістити решітку-гриль, включити плиту на середній вогонь. 8. Помістити на решітку каструлю з банкою, довести до кипіння. 9. Зменшити вогонь до тихого, готувати 1 годину. 10. Вийняти банку з каструлі, дозаккрутити кришку.

як солити печінку тріски

продукти сіль — 1 столова ложка печінка тріски — 1 кілограм чорний перець — 8 горошин лавровий лист — 6 штук Як приготувати солону печінку 1. Печінка тріски очистити від плівок, ретельно промити в прохолодній проточній воді. 2. Натерти печінку тріски сіллю. 3. Розкласти по двох півлітровим банкам з гвинтовими кришками рівну кількість лаврового листя і горошин чорного перцю, печінку тріски. 4. Накрити банки гвинтовими кришками, але не закручувати їх. 5. Влити у велику каструлю 1,5-2 літри води, помістити в неї банки з печінкою тріски. 6. Помістити каструлю на середній вогонь, дочекатися закипання. 7. Зменшити вогонь до тихого, тримати на конфорці 60 хвилин. 8. Дістати банки з води, закрутити кришки. 9. Остудити консерви при кімнатній температурі, прибрати в холодильник на зберігання.

Салат з печінки тріски

продукти консервована печінка тріски — 190 грам морква — 2 штуки картопля — 3 бульби яйця — 3 штуки твердий сир — 50 грам Майонез (нежирний) — за смаком солоні огірки — 3 штуки зелена цибуля — 5 стрілок чорний перець — 3 горошини Як приготувати салат з печінки тріски 1. Влити два літри води в каструлю, помістити на сильний вогонь, дати закипіти. 2. Помити картоплю і моркву, не чистити. 3. Покласти в киплячу воду картоплю і моркву, тримати на середньому вогні 40 хвилин. 4. Налити в окрему каструлю півлітра холодної води, помістити на сильний вогонь, після закипання опустити вимиті яйця, варити 10 хвилин. 5. Зварені яйця залити холодною водою на 10 хвилин. 6. Злити воду з каструлі зі звареними овочами, остудити їх, почистити, натерти. 7. Охолоджені яйця почистити від шкаралупи, відокремити білок від жовтка. 8. У різні миски білок натерти крупно ,жовток — дрібно. 9. Злити з консерви масло, печінку тріски викласти в чашку, розім'яти виделкою. 10. Солоні огірки почистити від шкірки, нарізати тонкою соломкою товщиною кілька міліметрів, довжиною — 2 сантиметри. 11. Зелену цибулю вимити, нарізати тонкими кільцями товщиною кілька міліметрів. 12. Сир натерти. 13. Чорний перець розчавити в ступі. 14. На дно страви викласти терту картоплю, шар печінки тріски, посипати чорним перцем, зеленою цибулею, намазати тонкий шар майонезу, викласти солоні огірки, яєчний білок, морква, сир, намазати тонкий шар майонезу, посипати яєчним жовтком. 15. Помістити салат на пару годин в холодильник, щоб шари просочилися.

Фкуснофакти

Як вибрати консервована печінка тріски: 1. Вищий сорт консервованої печінки тріски говорить про те, що вона була виготовлена відразу після вилову і обробки риби. 2. Краще купувати консерви печінки тріски, виготовлені в районах вилову риби: Мурманськ, Архангельськ. 3. Якісна консерва повинна містити тільки сіль і печінку тріски. 4. Дані про термін придатності консерви повинні бути вибиті на дні банки або на кришці. 5. Кришка і дно банки не повинні бути роздутими. 6. Якщо потрясти банку, не повинно утворитися булькаючих звуків, так як в якісних консервах печінку тріски викладають максимально щільно. — вирізати печінку зі свіжої тріски потрібно акуратно, щоб не пошкодити тонку оболонку. Далі слід обережно відрізати жовчний міхур, щоб він не лопнув. — консервована печінка тріски може гірчити , якщо до приготування або консервування була заморожена. — печінка тріски містить корисні для людини речовини: риб'ячий жир, вітаміни а (печінка тріски містить більше інших продуктів цей вітамін, який відповідає за здоров'я клітин), D (здоров'я кісток і шкіри, ендокринної системи), E (обмін речовин), фолієву кислоту, ненасичені жирні кислоти, йод і білки. — печінка тріски практично не продається у свіжому вигляді (тільки в консервованому). Ціна консервованої печінки — 100-150 грн./200 грам. Вартість обумовлена дальністю від України і трудомістким виробництвом: печінка зберігає максимум корисних властивостей лише в перші години, коли її і треба законсервувати, тому обробляють печінку прямо на кораблях. — Для отримання найсвіжішої печінки тріски рекомендується самостійно зловити рибу або купити не потрошеную. — якщо печінка тріски має грубий запах , варто при варінні поміняти тричі воду. — калорійність печінки тріски — 600 ккал/100 грам. Печінка тріски вважається продуктом дуже високої калорійності. — ставлення до печінки тріски як до делікатесу прийшло з СРСР, коли дістати печінку тріски можна було за великі гроші, або через знайомих. В даний час печінка тріски можна знайти практично в будь-якому магазині. — печінка тріски подають як закуску з вареною картоплею і яйцями. — термін зберігання печінки тріски у відкритій банці — 2 дні в холодильнику.

поділитися з друзями
Рейтинг
(поки оцінок немає )
Сколько варить?