обсмажте філе тріски в паніровці до хрусткої скоринки. На гарнір запечіть ароматні пряні овочі в оливковій олії. Обов'язково збризніть блюдо домашнім йогуртом Чилі.
інгредієнти
порції:
-
+
- 2 філе тріски 100 г (кожне)
- Баклажан 1 шт
- Батат 1 шт
- червоний болгарський перець 1 шт
- зелена цибуля 2 пера
- кінза 4 гілочки
- натуральний йогурт 80 г
- Соус Шрірача 1.5 чайні ложки
- насіння кмину 2 чайні ложки
- мелений кмин 1 чайна ложка
- пшеничне борошно 3 чайні ложки
- оливкова олія
- сіль за смаком
на порцію
калорії:
282
ккал
білки:
24
г
жири:
6
г
вуглеводи:
33
г
кроки
-
Увімкніть духовку на 200 градусів заздалегідь. Батат промийте і наріжте на невеликі шматочки. Такими ж кубиками наріжте баклажан. Болгарський перець очистіть від насіння і наріжте на середні брусочки.
-
викладіть подрібнені овочі на деко, посоліть за смаком, додайте насіння кмину і збризніть 3 столовими ложками оливкової олії, потім ретельно перемішайте. Поставте в духовку на 15-20 хвилин.
-
кінзу і зелену цибулю дрібно порубати разом зі стеблами.
-
рибу обсушити. На тарілку додайте борошно, мелений кмин і велику дрібку солі. Перемішавши.
-
Обваляйте тріску з обох сторін в борошняної паніровці.
-
на сильний вогонь поставте сковороду з невеликою кількістю оливкової олії. Викладіть філе риби в паніровці, зробіть середній вогонь і смажте по 2 хвилини з кожного боку до готовності.
-
у мисці змішайте йогурт і Шрірачу, додайте дрібку солі. Готові овочі змішайте з зеленою цибулею і половиною кінзи.
-
Подавайте тріску поверх запечених овочів. Полийте гострим йогуртом і прикрасьте залишилася кінзою.
Заміна інгредієнтів
тріску ви можете замінювати за своїм бажанням на іншу рибу, наприклад, палтуса або хека . Замість батата підійде звичайний молода картопля . Натуральний йогурт можна замінити грецьким, нежирною сметаною або мацоні. Замість Шрірачі можете використовувати суміш томатної пасти і меленого перцю чилі.