⏰ тріска з запеченими овочами: рецепт з покроковими фото

Рецепт приготування смаженого філе тріски з запеченими овочами

35:00
готовая треска с запеченними овощами
Це рецепт ідеального дієтичного вечері. Тільки риба і овочі. Блюдо не тільки смачне і корисне, але ще і дуже яскраве, що точно підніме настрій навіть після важкого дня.

обсмажте філе тріски в паніровці до хрусткої скоринки. На гарнір запечіть ароматні пряні овочі в оливковій олії. Обов'язково збризніть блюдо домашнім йогуртом Чилі.

інгредієнти
порції: - + 2
  • 2 філе тріски 100  г (кожне)
  • Баклажан 1  шт
  • Батат 1  шт
  • червоний болгарський перець 1  шт
  • зелена цибуля 2  пера
  • кінза 4  гілочки
  • натуральний йогурт 80  г
  • Соус Шрірача 1.5 чайні ложки
  • насіння кмину 2  чайні ложки
  • мелений кмин 1  чайна ложка
  • пшеничне борошно 3  чайні ложки
  • оливкова олія  
  • сіль за смаком  
на порцію
калорії: 282 ккал
білки: 24 г
жири: 6 г
вуглеводи: 33 г
кроки
35  хв. друк
  • нарезаем овощи
    Увімкніть духовку на 200 градусів заздалегідь. Батат промийте і наріжте на невеликі шматочки. Такими ж кубиками наріжте баклажан. Болгарський перець очистіть від насіння і наріжте на середні брусочки.
  • запекаем овощи
    викладіть подрібнені овочі на деко, посоліть за смаком, додайте насіння кмину і збризніть 3 столовими ложками оливкової олії, потім ретельно перемішайте. Поставте в духовку на 15-20 хвилин.
  • нарезаем зелень
    кінзу і зелену цибулю дрібно порубати разом зі стеблами.
  • смешиваем панировку для риби
    рибу обсушити. На тарілку додайте борошно, мелений кмин і велику дрібку солі. Перемішавши.
  • обваливаем рибу в панировке
    Обваляйте тріску з обох сторін в борошняної паніровці.
  • обжариваем рибу
    на сильний вогонь поставте сковороду з невеликою кількістю оливкової олії. Викладіть філе риби в паніровці, зробіть середній вогонь і смажте по 2 хвилини з кожного боку до готовності.
  • добавляем зелень к овощам
    у мисці змішайте йогурт і Шрірачу, додайте дрібку солі. Готові овочі змішайте з зеленою цибулею і половиною кінзи.
  • готовая треска с запеченними овощами
    Подавайте тріску поверх запечених овочів. Полийте гострим йогуртом і прикрасьте залишилася кінзою.

Заміна інгредієнтів

тріску ви можете замінювати за своїм бажанням на іншу рибу, наприклад, палтуса або хека . Замість батата підійде звичайний молода картопля . Натуральний йогурт можна замінити грецьким, нежирною сметаною або мацоні. Замість Шрірачі можете використовувати суміш томатної пасти і меленого перцю чилі.

поділитися з друзями
Рейтинг
( 1 оцінка, середнє 5 з 5 )
Сколько варить?