⏰ скільки варити тріску по-шотландськи-рецепт, нюанси варіння, зручний таймер і способи зварити в каструлі, мультиварці і пароварці

Скільки варити Cabbie Claw?

05:00
Для приготування Cabbie Claw необхідно 1,5 години, з них варіння - 40 хвилин.

тріска по-шотландськи

Продукти
філе тріски — 450 грам
картопля — 5 бульб середнього розміру
яйце — 1 штука
Молоко — 1,5 склянки
борошно — 2 столові ложки
Масло вершкове — 4 столові ложки
Вода — 2 літри
тертий хрін — 2 чайні ложки
Петрушка свіжа — 1 гілочка
Петрушка сушена — 1 столова ложка
Паприка, перець — на кінчику чайної ложки
сіль — 2 чайні ложки
як варити тріску по-шотландськи (Cabbie Claw)
1. 450 грам філе тріски промити холодною водою, порізати на порційні частини.
2. Помістити м'ясо риби в каструлю, всипати 2 чайні ложки тертого хрону, гілочку петрушки і 1 чайну ложку солі; залити 1 літром води і поставити на плиту.
3. Довести до кипіння, зменшити вогонь і варити філе тріски 20 хвилин.
4. По закінченню часу, злити бульйон в окрему ємність, частина бульйону буде використана в соусі.
5. 5 бульб картоплі промити, просушити серветкою, очистити від шкірки.
6. Розрізати картоплю на кілька частин, помістити в окрему каструлю, додати 1 літр води, 1 чайну ложку солі і поставити на вогонь.
7. Довести воду до кипіння і варити картоплю 20 хвилин.
8. Після того як картопля готова, злити відвар, додати 1 неповну склянку молока, 2 столові ложки вершкового масла і ретельно все перемішати.
9. 1 яйце помити, помістити в окрему ємність, залити водою і варити 10 хвилин.
10. Остудити яйце холодною водою, очистити від шкаралупи і порізати кубиками.
11. Картопляне пюре викласти у велику глибоку тарілку таким способом, щоб утворився кратер в середині, куди можна покласти м'ясо риби.
12. На блюдо, в картоплю, викласти відварене філе риби і відставити в сторону.
13. В окремій каструлі розтопити 2 столові ложки вершкового масла, всипати 2 столові ложки борошна і тримати на слабкому вогні 2 хвилини, постійно помішуючи продукти.
14. Потім в каструлю влити молоко, що залишилося і 1,5 склянки рибного бульйону.
15. Варити вміст каструлі до утворення густого соусу.
16. У ємність з соусом всипати порізане кубиками яйце, 1 столову ложку петрушки, перець, паприку і перемішати.
17. Приготованим соусом заправити викладене на блюді картопляне пюре з філе тріски.

Фкуснофакти

— Рецептом допускається готувати Cabbie Claw з пікші або путасу.

— для Cabbie Claw допускається використовувати тільки свіжу рибу. Морожена не дасть такого аромату і наваристості бульйону для соусу і насиченості смаку страви.

— у соус для Cabbie Claw допускається додати дрібку мускатного горіха.

поділитися з друзями
Рейтинг
(поки оцінок немає )
Сколько варить?