ця страва середземноморської кухні готується всього 40 хвилин і буде ідеальним вибором для смачного обіду або вечері.
інгредієнти
порції:
-
+
- філе тріски 220 г
- помідори черрі 125 г
- Томатна паста 30 г
- морквина 1 шт
- жовтий болгарський перець 1 шт
- білий лук 1 шт
- часник 1 зубчик
- хліб чіабатта 2 шт
- свіжа петрушка 4 гілочки
- винний оцет 15 мл
- Майонез 30 г
- овочевий бульйон в кубиках 1 шт
- Бадьян зірчастий 1 шт
- Куркума 1 чайна ложка
- вершкове масло 10 г
- цукор 1 щіпка
- оливкова олія
- сіль, перець за смаком
на порцію
калорії:
488
ккал
білки:
28
г
жири:
16
г
вуглеводи:
58
г
кроки
-
Духовку включите на 180 градусів. Помідори черрі розріжте навпіл. Цибулю очистіть від лушпиння і поріжте тонкими півкільцями. З перцю приберіть насіння і поріжте тонкими смужками. Морква поріжте кубиком. Часник також подрібніть ножем.
-
розігрійте вершкове масло з невеликою кількістю оливкової в сковорідці на середньому вогні. Викладіть все порізані овочі (половину часнику залиште на потім), а також додайте по щіпці солі і цукру. Викладіть бадьян і готуйте близько десяти хвилин.
-
тим часом розмішайте половину куркуми і суміш овочевого бульйону в 350 мл окропу. Коли овочі размягчатся, викладіть до них в сковорідку томатну пасту і перемішуйте протягом хвилини. Потім влийте бульйон з куркумою і доведіть до кипіння на високому вогні. Після закипання готуйте отриманий томатний соус 5-6 хвилин на мінімальному вогні.
-
змішайте залишилася куркуму з 1 ч. л. ложкою окропу. Додайте до них майонез, винний оцет і залишився часник. Полийте невеликою кількістю оливкової олії з дрібкою чорного перцю, перемішайте. Це і є часниковий Айолі.
-
чіабатти покладіть на деко, злегка полийте оливковою олією і поставте в розігріту духовку на 7-10 хвилин.
-
викладіть в сковороду до овочів в томатний соус філе тріски і тушкуйте під кришкою 3-5 хвилини до готовності риби.
-
дрібно наріжте петрушку. Більшу її частину додайте в сковорідку і ретельно розмішайте. Приберіть звідти бадьян.
-
Подавайте тріску в томатному соусі з хрустким хлібом, прикрасьте залишилася петрушкою і полийте приготованим соусом.
вибір інгредієнтів
замість тріски підійде хек або минтай . Чіабатту можете замінити на багет. Винний оцет при необхідності замініть яблучним або столовим.
овочевий бульйон можна зварити самостійно з будь-яких свіжих або сушених овочів.