⏰ тріска з зеленим горошком в духовці: рецепт з покроковими фото приготування

запечене в духовці філе тріски з зеленим горошком

00:00
готовая треска с зеленим горошком
Запечена тріска з різотто з зеленого горошку-це весняне пікантне блюдо з нотками лимона і свіжої м'яти.

на підготовку піде майже годину, але результат точно буде коштувати витрачених зусиль. Відмінний варіант для святкового частування.

інгредієнти
порції: - + 4
  • для риби:
  • філе тріски 500  г
  • оливкова олія 1  столова ложка
  • Цедра одного лимона  
  • сіль за смаком  
  • чорний перець за смаком  
  • для різотто:
  • Рис 200  г
  • курячий бульйон 1  л
  • біле вино 120  мл
  • оливкова олія 2 столові ложки
  • вершкове масло 20  г
  • цибуля-порей 180  г
  • твердий солоний сир 30  г
  • Цедра одного лимона  
  • сіль за смаком  
  • чорний перець за смаком  
  • ковбаса чорізо (за бажанням або додати ще 2-3 щіпки солі) 40  г
  • для пюре з горошку:
  • зелений горошок (свіжий або заморожений) 350  г
  • М'ята 3  гілочки
  • Петрушка 6  гілочок
  • сік лимона 30  мл
  • сіль 1  щіпка
  • чорний перець 1  щіпка
на порцію
калорії: 581 ккал
білки: 28 г
жири: 33 г
вуглеводи: 43 г
кроки
60  хв. друк
  • треска в маринаде
    Розігрійте духовку до 200 градусів. Розріжте філе на чотири шматки. Викладіть тріску на деко, застелене папером для випічки, і змастіть оливковою олією з обох сторін. Посипте сіллю, перцем і цедрою з одного лимона. У такому вигляді рибу можна замаринувати заздалегідь і залишити в холодильнику на ніч.
  • готовим ризотто
    у каструлі з товстим дном обсмажте порізану цибулю-порей в розтопленому вершковому маслі з додаванням оливкової на середньому вогні до м'якості (близько 7-10 хвилин). Зменшіть вогонь і додайте рис і порізану ковбасу. Помішуйте близько 1 хвилини. Додайте біле вино. Тушкуйте на повільному вогні, поки вино не вбереться в рис. Додайте 250 мл гарячого бульйону і періодично помішуйте, поступово додаючи по 250 мл за раз, коли рідина вбирається в рис (всього це займе близько 25-30 хвилин).
  • варим горошек
    відваріть горошок в 1 л киплячої підсоленої води (близько 1-2 хвилин). Він буде готовий, коли спливе. Злийте воду і відразу ж занурте друшляк в дуже холодну, щоб горох не переварився і не втратив свій яскравий зелений колір.
  • делаем гороховое пюре
    помістіть половину горошку, м'яту, петрушку, сік лимона і по щіпці солі і перцю в кухонний комбайн або блендер і перемішайте до однорідності.
  • готовая треска с зеленим горошком
    коли в різотто буде доданий останній бульйон, поставте рибу в духовку і запікайте 8-12 хвилин в залежності від товщини філе. Після того як рис вбере всю рідину, вимкніть вогонь і додайте в нього отримане горохове пюре. Також додайте тертий сир, лимонну цедру і половину горошку, що залишилася. Спробуйте, додайте сіль і перець за смаком. Розкладіть різотто з горошком по тарілках, зверху викладіть палтус.

вибір інгредієнтів і подача страви

для цього рецепта найкраще підійде рис сорту Арборіо. Якщо у вас не вийде його знайти, беріть будь-який улюблений короткозерновий.

замість тріски також можна використовувати палтуса, морського окуня , лосося або навіть смажені морські гребінці і креветки .

Блюдо можна прикрасити свіжою м'ятою або іншою зеленню, додати трюфельне масло і паростки гороху.

поділитися з друзями
Рейтинг
( 1 оцінка, середнє 5 з 5 )
Сколько варить?