⏰ тріска з кукурудзою на сковороді: рецепт з покроковими фото

Як приготувати смажене на сковороді філе тріски з кукурудзою

20:00
готовие тако с треской и кукурузой
Влаштуйте прямо у себе вдома мексиканську вечерю для всієї родини. Приготуйте тако зі смаженою тріскою і кукурудзою, а також соковитою томатною сальсою і домашнім гострим соусом.

Блюдо виходить гостре і пікантне, при цьому дуже незвичайне. На підготовку знадобиться всього 20 хвилин.

інгредієнти
порції: - + 2
  • 2 філе тріски 100  г (кожне)
  • консервована солодка кукурудза 150  г
  • тортильї 6  шт
  • помідор 2  шт
  • Салат латук 1  качан
  • Лайм 1  шт
  • Майонез 50  г
  • Паста чіпотле 1  столова ложка
  • мелений орегано 1  чайна ложка
  • мелена паприка 2  чайні ложки
  • мелений кмин 1  чайна ложка
  • перець і сіль за смаком  
  • оливкова олія  
на порцію
калорії: 687 ккал
білки: 31 г
жири: 31 г
вуглеводи: 71 г
кроки
20  хв. друк
  • нарезаем лайм
    на середньо-сильному вогні нагрійте сковороду з антипригарним покриттям і збризніть оливковою олією. З кукурудзи злийте воду, лайм наріжте на четвертинки.
  • обжариваем треску с кукурузой
    викладіть в сковороду філе тріски, приправте перцем і видавіть сік з однієї четвертинки лайма. Посипте рибу кмином, паприкою і орегано. Посуньте філе на одну половину сковороди, а на іншу викладіть солодку кукурудзу. Смажте рибу по 3-4 хвилини з кожного боку.
  • нарезаем латук
    вимийте листя салату, просушіть і дрібно наріжте.
  • смешиваем томатную сальсу
    у миску видавіть сік двох четвертинок лайма. Помідор наріжте середніми шматочками і з'єднайте з соком. Посоліть і поперчіть за смаком і влийте трохи оливкової олії. Ретельно перемішайте отриману томатну сальсу.
  • смешиваем соус
    в іншій мисці змішайте майонез з пастою чіпотле, додайте 1 чайну ложку холодної води і збризніть оливковою олією. Перемішавши.
  • разламиваем треску на кусочки
    готову тріску розламайте лопаткою на дрібні шматочки. Пшеничні коржі прогрійте в мікрохвильовій печі або духовці пару хвилин.
  • готовие тако с треской и кукурузой
    для подачі в кожен корж викладіть трохи подрібненої риби, смажену солодку кукурудзу, томатну сальсу і подрібнений салат. Зверху викладіть трохи майонезу чіпотле і видавіть сік лайма.

вибір і заміна інгредієнтів

замість тріски допускається взяти тілапію, палтуса або іншу білу рибу. Тортильї можна замінити на Піту, тонкий лаваш або приготувати коржі самостійно. Замість лайма візьміть звичайний лимон. А щоб зробити блюдо менш калорійним, майонез замініть на нежирну сметану.

для домашнього варіанту пасти чипотле змішайте кетчуп з цибулею, часником, гострим перцем, оливковою олією, оцтом і дрібкою цукру. За допомогою блендера перемоліть все це в однорідну пасту.

поділитися з друзями
Рейтинг
( 1 оцінка, середнє 5 з 5 )
Сколько варить?