⏰ філе тріски в паніровці в духовці: рецепт з покроковими фото

Як приготувати запечене в духовці філе тріски в паніровці

00:00
готовое филе трески в панировке
Запечене філе тріски в паніровці з рагу з сочевиці — це дуже смачне і ситне блюдо. Особливо сподобається тим, хто втомився від звичних гарнірів.

риба в лимонно-сирної паніровці виходить ніжною всередині з хрусткою скоринкою зовні. Сочевичне рагу порадує і здивує своїм смаком. Блюдо є джерелом великої кількості білка і вітамінів.

інгредієнти
порції: - + 2
  • 2 філе тріски 100  г (кожне)
  • сочевиця 150  г
  • морква 1  шт
  • Лимон 1  шт
  • Цибуля ріпчаста 1  шт
  • Сир Чеддер 40  г
  • Кубик овочевого бульйону 1  шт
  • Петрушка 2  гілочки
  • лавровий лист 1  шт
  • панірувальні сухарі Панко 30  г
  • вершкове масло 20  г
  • оливкова олія  
  • перець і сіль за смаком  
на порцію
калорії: 514 ккал
білки: 46 г
жири: 10 г
вуглеводи: 60 г
кроки
60  хв. друк
  • обжариваем лук
    поставте духовку грітися на 200 градусів. Підготуйте глибоку велику сковороду, бажано з антипригарним покриттям, і поставте її грітися на середньо-низький вогонь. Додайте невелику кількість оливкової олії. Ріпчасту цибулю очистіть від лушпиння і подрібніть ножем. Викладіть цибулю на сковороду з дрібкою солі і смажте 5-6 хвилин до м'якості.
  • нарезаем морковку
    морква почистіть і наріжте дрібними кубиками. Закип'ятіть 750 мл води і розчиніть в ній кубик овочевого бульйону.
  • промиваем чечевицу
    сочевицю ретельно промийте під проточною холодною водою.
  • добавляем чечевицу и бульон
    як тільки цибуля стане м'яким, додайте до нього моркву, лавровий лист, сочевицю і влийте овочевий бульйон. Накрийте кришкою і готуйте вийшло рагу з сочевиці 30-40 хвилин. Як тільки сочевиця стане м'якою, вичавіть сік з половини лимона, додайте 10 г вершкового масла і приправте чорним меленим перцем за смаком.
  • нарезаем зелень и сир
    з решти половини лимона зніміть цедру дрібної теркою. Лимон без цедри наріжте на часточки. Петрушку промийте і подрібніть разом зі стеблом. Залиште кілька листочків для подачі. Сир натріть на тертці.
  • смешиваем панировку
    у мисці змішайте панірувальні сухарі, тертий сир, петрушку і лимонну цедру. Збризніть оливковою олією, посоліть і поперчіть за смаком.
  • запекаем треску в панировке
    шматочком вершкового масла змастіть деко. Викладіть філе тріски. Зверху по рибі розподіліть суміш панірувальних сухарів і сиру. Запікайте в духовці 10-12 хвилин до золотистої скоринки.
  • готовое филе трески в панировке
    Подавайте запечену тріску поверх чечевичного рагу, прикрасивши петрушкою і часточкою лимона.

Заміна інгредієнтів

замість тріски можете взяти будь-яку іншу білу рибу: хека , палтуса , пангасіуса . сочевицю можна замінити на нут або маш.

якщо немає Чеддера, використовуйте будь-який твердий сир. А замість кубика бульйону ви можете самі зварити овочевий бульйон.

 

поділитися з друзями
Рейтинг
( 1 оцінка, середнє 5 з 5 )
Сколько варить?