риба в лимонно-сирної паніровці виходить ніжною всередині з хрусткою скоринкою зовні. Сочевичне рагу порадує і здивує своїм смаком. Блюдо є джерелом великої кількості білка і вітамінів.
інгредієнти
порції:
-
+
- 2 філе тріски 100 г (кожне)
- сочевиця 150 г
- морква 1 шт
- Лимон 1 шт
- Цибуля ріпчаста 1 шт
- Сир Чеддер 40 г
- Кубик овочевого бульйону 1 шт
- Петрушка 2 гілочки
- лавровий лист 1 шт
- панірувальні сухарі Панко 30 г
- вершкове масло 20 г
- оливкова олія
- перець і сіль за смаком
на порцію
калорії:
514
ккал
білки:
46
г
жири:
10
г
вуглеводи:
60
г
кроки
-
поставте духовку грітися на 200 градусів. Підготуйте глибоку велику сковороду, бажано з антипригарним покриттям, і поставте її грітися на середньо-низький вогонь. Додайте невелику кількість оливкової олії. Ріпчасту цибулю очистіть від лушпиння і подрібніть ножем. Викладіть цибулю на сковороду з дрібкою солі і смажте 5-6 хвилин до м'якості.
-
морква почистіть і наріжте дрібними кубиками. Закип'ятіть 750 мл води і розчиніть в ній кубик овочевого бульйону.
-
сочевицю ретельно промийте під проточною холодною водою.
-
як тільки цибуля стане м'яким, додайте до нього моркву, лавровий лист, сочевицю і влийте овочевий бульйон. Накрийте кришкою і готуйте вийшло рагу з сочевиці 30-40 хвилин. Як тільки сочевиця стане м'якою, вичавіть сік з половини лимона, додайте 10 г вершкового масла і приправте чорним меленим перцем за смаком.
-
з решти половини лимона зніміть цедру дрібної теркою. Лимон без цедри наріжте на часточки. Петрушку промийте і подрібніть разом зі стеблом. Залиште кілька листочків для подачі. Сир натріть на тертці.
-
у мисці змішайте панірувальні сухарі, тертий сир, петрушку і лимонну цедру. Збризніть оливковою олією, посоліть і поперчіть за смаком.
-
шматочком вершкового масла змастіть деко. Викладіть філе тріски. Зверху по рибі розподіліть суміш панірувальних сухарів і сиру. Запікайте в духовці 10-12 хвилин до золотистої скоринки.
-
Подавайте запечену тріску поверх чечевичного рагу, прикрасивши петрушкою і часточкою лимона.
Заміна інгредієнтів
замість тріски можете взяти будь-яку іншу білу рибу: хека , палтуса , пангасіуса . сочевицю можна замінити на нут або маш.
якщо немає Чеддера, використовуйте будь-який твердий сир. А замість кубика бульйону ви можете самі зварити овочевий бульйон.