Рибні палички з тріски-відмінний варіант швидкої закуски на 4-х чоловік. Перед запіканням в духовці вони попередньо обвалюються в хрусткій паніровці і потім подаються з приготованим лимонним соусом.
замість тріски також можна взяти будь-яку тверду білу рибу.
інгредієнти
порції:
-
+
- Для основного блюда:
- філе тріски 450 г
- яєчний білок 3 шт
- діжонська гірчиця 1 столова ложка
- мелена паприка 1 щіпка
- велика сіль 2 щіпки
- мелений перець 1 щіпка
- сік ½ лимона
- оливкова олія або кулінарний спрей
- для панірування:
- панірувальні сухарі Панко 120 г
- суміш спецій Old Bay Seasoning 1.5 чайних ложок
- мелена паприка ½ чайної ложки
- сушена петрушка 2 чайні ложки
- для соусу:
- грецький йогурт 70 г
- нежирний майонез 3 столові ложки
- каперси 1 столова ложка
- зелена цибуля 2 пера
- сік лимона 1 чайна ложка
- велика сіль 2 щіпки
- мелений перець 1 щіпка
на порцію
калорії:
220
ккал
білки:
31
г
жири:
4
г
вуглеводи:
15
г
кроки
-
поріжте каперси і зелену цибулю, змішайте з іншими компонентами соусу в окремій тарілці. Філе тріски поріжте на шматочки розміром приблизно 5х2 см.в окремій мисці змішайте яєчні білки, сік лимона, гірчицю, паприку, сіль і перець. Ще в одній тарілці змішайте компоненти для панірування. По черзі кожен шматок тріски умочіть спочатку в миску з яєчними білками, а потім обваляйте в паніровці.
-
викладіть підготовлені палички на деко, попередньо змащене маслом або скроплений спреєм. Зверху палички також злегка покрийте маслом або спреєм. Духовку розігрійте до 230 градусів.
-
запікайте до золотистої скоринки близько 11-13 хвилин. Тріска повинна повністю пропектися. Подавайте з приготованим соусом.