⏰ Паста з тріскою на сковороді: рецепт з покроковими фото

Як приготувати пасту з філе тріски за 30 хвилин

30:00
готовая паста лингвини с треской
У цьому рецепті філе тріски обсмажується в ароматному часниковому маслі, потім нудиться в вершково-лимонному соусі і в кінці змішується з пастою Лінгвіні.

Цитрусова нотка додасть страві свіжість і легкість, а ніжний вершковий соус зробить смак багатшим і цікавішим. За цим рецептом можна приготувати будь-яку рибу, в тому числі і червону, а також морепродукти, наприклад, креветки .

інгредієнти
порції: - + 2
  • 2 філе тріски (можна копченої) 100  г (кожне)
  • Паста Лінгвіні 200  г
  • М'який сир 50  г
  • Лимон 1  шт
  • часник 2  зубчики
  • Шпинат 80  г
  • рисове вино 1  столова ложка
  • чорний мелений перець за смаком  
  • сіль за смаком  
  • оливкова олія для смаження і подачі  
на порцію
калорії: 502 ккал
білки: 31 г
жири: 10 г
вуглеводи: 72 г
кроки
30  хв. друк
  • отвариваем пасту
    Закип'ятіть воду в каструлі, додайте пару щіпок солі і пасту Лінгвіні. Дочекайтеся повторного закипання, варіть на сильному вогні 8-10 хвилин до готовності (точний час дивіться на упаковці). Злийте воду від пасти в окрему чашку.
  • обжариваем чеснок
    часник очистіть і наріжте на слайси. На слабкий вогонь поставте велику сковороду з антипригарним покриттям, влийте оливкову олію. Коли масло розігріється, викладіть часник і смажте 1 хвилину. Потім зніміть сковороду з вогню. Залиште часник настоюватися в олії.
  • нарезаем филе трески
    філе тріски промийте, промокніть паперовим рушником і наріжте на середні шматочки.
  • обжариваем рибу
    поставте сковороду з часниковим маслом на середній вогонь. Викладіть шматочки риби і готуйте 3-5 хвилин, помішуючи, до готовності.
  • нарезаем лимон на дольки
    розріжте лимон навпіл. З однієї половини акуратно зніміть цедру дрібної теркою, не зачіпаючи білу гірку частина. Лимон без цедри наріжте на часточки.
  • добавляем шпинат
    Як тільки риба присмажився, додайте до неї м'який сир, влийте рисове вино і 100 мл води, в якій варилася паста. Готуйте ще 2 хвилини, помішуючи. Далі додайте промитий шпинат і видавіть сік половини лимона, з якої зняли цедру. Посоліть і поперчіть за смаком. Готуйте ще пару хвилин, поки шпинат не стане м'яким.
  • добавляем пасту
    додайте в сковороду Лінгвіні і ретельно перемішайте.
  • готовая паста лингвини с треской
    для подачі розкладіть пасту з тріскою по тарілках, прикрасьте часточкою лимона. Посипте меленим чорним перцем, лимонною цедрою і збризніть оливковою олією.

вибір і заміна інгредієнтів

тріску можна замінити на іншу білу рибу, наприклад, пангасіуса або тілапію. Замість пасти Лінгвіні підійде будь-яка локшина з твердих сортів пшениці або прості спагетті . А рисове вино цілком можна замінити на таку ж кількість сухого хересу.

поділитися з друзями
Рейтинг
( 1 оцінка, середнє 5 з 5 )
Сколько варить?