⏰ Рецепт Олів'є-класичний підхід і неймовірний результат

Як готувати салат Олів'є?

10:00
час читання —10   хв.

звичайний Олів'є складається з найдоступніших продуктів — консервованого горошку, майонезу, варених яєць, цибулі та моркви, картоплі та огірків. Як ситний інгредієнт, додається варена ковбаса — її можна замінити на м'ясо або навіть раків .
Готувати Олів'є дуже просто, оскільки всі продукти можна підготувати заздалегідь, таким чином скоротивши час приготування до 20 хвилин.

потрібно:
майонез – 300-400 г;
горошок & ndash ;1 банка;
варені яйця & ndash; 3 шт.;
лук – 1 головка;
варена морква & ndash; 2 шт.;
варена картопля & ndash; 3-4 шт.;
солоні огірки & ndash; 3 шт.;
варена ковбаса & ndash; 400 г;
зелень для прикраси;
сіль.

Як готувати Олів'є

  • насамперед зручніше і наочніше буде відразу підготувати всі інгредієнти, розклавши їх по окремих ємностей. Можна навіть зробити це заздалегідь. Відкривати банки і нарізати компоненти можна поетапно. Головне, попередньо відварити і очистити яйця , картопля , морква .
  • оскільки в салат додається зелений горошок, то всі інші інгредієнти повинні бути подрібнені приблизно до його розмірів. Це важливо – класична нарізка на маленькі кубики. Спростити процес можна за допомогою спеціального пристосування, але не варто використовувати тертку.
  • нарізані продукти викладаються у велику миску і ретельно перемішуються з майонезом. Сіль додається за смаком в останню чергу, дуже обережно, так як в салаті присутні вже солоні компоненти.
  • бажано дати Олів'є час настоятися – хоча б 30-40 хвилин, а потім його можна ставити на стіл. Варіанти подачі можуть відрізнятися: від простого в салатнику до складних композицій у вигляді новорічної ялинки, зеленого вінка і т. д.

Олів'є — це класика Нового року!
який же новорічний стіл без класичних страв на ньому. І що може бути більш традиційним, ніж салат Олів'є. Кожен Новий рік російські господині вважають за краще цей салат, віддаючи данину радянським традиціям. Отримав назву на честь шеф-кухаря, вперше приготував цей салат в московському ресторані аж в 1984 році, «Олів'є» припав до смаку радянським жителям. З тих пір – з кінця XIX століття – блюдо продовжує користуватися популярністю.

початковий рецепт зазнав серйозних змін. Сьогодні в Олів'є вже не зустріти вихідних каперсів, рябчиків і ракових шийок. У різних містах інгредієнти страви відрізняються, дорогі змінюються на дешеві, складні на прості — і навпаки, в залежності від смаку і гаманця. Наведемо класичний, загальноприйнятий в-надцяті роки, варіант приготування « Олів'є». До 2020 року салат як і раніше набирає популярність.

питання і відповіді про салат « Олів'є»


скільки варити картоплю і моркву для олів'є?

скільки варити картоплю для Олів'є?

чому Олів'є кислить?

з яким м'ясом робити Олів'є?

Як нарізають овочі в салат « Олів'є»?

які огірки кладуть в олів'є?

Як швидко приготувати олів'є?

Як робити Олів'є з мовою?

як варити овочі для салату « Олів'є»?

якщо Пересолив олів'є?

скільки варити яйця для Олів'є?

якщо забули « Олів'є» на столі, що робити?

скільки варити / поради / як готувати салат Олів'є?

поділитися з друзями
Рейтинг
(поки оцінок немає )
Сколько варить?