Олів'є зазвичай готують на святковий стіл, і тому подвійно образливіше, якщо салат вийшов пересолений. Причини можуть бути різні. Наприклад, сіль незвичного для господині помелу — занадто дрібна або, навпаки, велика. Недосвідчений помічник на кухні, або недосвідченість самої господині…
кожен раз при приготуванні салату слід враховувати, що окремі інгредієнти вже містять в собі сіль . Горошок, варена ковбаса, майонез, огірки — всі разом насичує олів'є певною кількістю харчових добавок.
врятувати пересолений салат можна за допомогою додаткової нарізки. варена картопля і морква , огірки, яйця, куряча грудка або ковбаса в залежності від рецепта Олів'є — будь-який з цих компонентів буде доречний в олів'є і допоможе компенсувати надлишок солі.