час читання —3 хв.
Квасоля — продукт, що вимагає обов'язкового довгого замочування перед варінням. Попередньо замочена квасоля швидше вариться. Замочування також допомагає розчинити в квасолевих бобах олігосахариди — складні цукру, які виступають головною причиною появи метеоризму після вживання страв з квасолею.
квасоля необхідно замочувати не менше 8 годин (найкраще на ніч). На випадок відсутності такої можливості на допомогу прийдуть Експрес-способи:
- у процесі варіння додати до квасолі 1 чайну ложку цукру. Боби приготуються швидше.
- штучно створити при варінні температурні перепади. Залиту водою квасолю довести до кипіння, після закипання злити рідину, знову залити новою порцією холодної води, закип'ятити і злити. Повторити« фокус » з холодною водою до тих пір, поки квасоля не придбає потрібну м'якість. А м'якою вона починає ставати вже після третього разу.