⏰ чи потрібно обсмажувати гречку перед варінням?

Чи потрібно обсмажувати гречку перед варінням?

10:00
час читання —3   хв.

Чи потрібно обсмажувати гречку перед варінням гречаного гарніру або каші? Щоб відповісти на це питання, варто заглянути в історію. Наші бабусі завжди обсмажували крупу з метою дезінфекції — знищити жучків, бактерії, цвіль, неприємний запах — все, що могло з'явитися в гречці під час її тривалого зберігання у великих мішках і часто в сирих приміщеннях. А сьогодні гречку, куплену в магазині обсмажувати немає необхідності — її вже обсмажили при виробництві, щоб вона довго зберігалася. До речі, саме з цієї причини гречка має рудо-коричневий колір .

навіщо ж все-таки повторно смажать гречку — для поліпшення смакових властивостей. В процесі обсмажування з крупи виділяється гречане масло, з'являється приємний аромат, зварена згодом каша виходить розсипчаста. При цьому обсмажувати можна по-різному — прожарювати на сухій сковороді або з додаванням олії.

обсмажена гречка набуває яскраво виражений смак і вимагає в результаті меншого часу на приготування, якщо прямо в сковорідку до обсмаженої гречки додати окріп в співвідношенні 1:2. Якщо зазвичай на варіння крупи йде 30-40 хвилин, то після 5-хвилинного обсмажування знадобиться всього 20 хвилин. Більш того, спочатку обсмажування вже можна робити зі спеціями або овочами. Так каша з перших секунд приготування просочиться ароматами всіх інгредієнтів страви.

поділитися з друзями
Рейтинг
(поки оцінок немає )
Сколько варить?