перед нарізкою овочів для салату Олів'є відваріть морква і картоплю в підсоленій воді до повної готовності. Або зваріть їх разом —так зазвичай роблять для « Олів'є», виходить набагато швидше і зручніше.
коли овочі охолонуть до кімнатної температури, починайте різати. Найбільш поширений вид нарізки-кубики форматом 7 на 7 міліметрів. Вам достатньо нарізати овоч кружками в 0,7 сантиметра. Гуртки розріжте середньої за розміром соломкою, а саму соломку накришите також в 7 міліметрів. Математична точність не потрібна, але стежте, щоб шматки були схожими за розміром. Таку нарізку можна робити вручну при виготовленні салату в малих кількостях.
що робити, щоб автоматизувати процес якщо салату потрібно багато? Допоможе електрична кухонна овочерізка. Просто відрегулюйте налаштування відповідно до інструкції: сучасні моделі легко справляються з нарізкою овочів навіть у вигляді химерних фігур. Також можна використовувати кулінарне ситце зі спеціальними ріжучими струнами. Так ви отримаєте рівномірну соломку.