⏰ з чого роблять оболонку сосисок на харчових виробництвах

з чого роблять оболонку для сосисок?

10:00
час читання —3   хв.

оболонка для сосисок буває двох видів — натуральна і штучна. Натуральна оболонка — це кишки тварин (черева), з давніх пір застосовуються для домашніх ковбас. Кишки ретельно промивають, очищають від внутрішнього вмісту і слизу. Залишається тонка біла оболонка, майже прозора після наповнення фаршем. Її використовують для дорогої якісної продукції. У масовому виробництві сосисок застосовується штучна оболонка. Деякі види її робляться з натуральних матеріалів – целюлозна і коллагеновая. Остання буває їстівної, так як робиться з середнього шару шкур тварин. Синтетична поліамідна оболонка використовується ще частіше. Поліамід вважається гігієнічно чистим матеріалом, але в його складі є токсичні речовини. При виборі, які варити сосиски , віддавайте перевагу сосисок з натуральною оболонкою.

поділитися з друзями
Рейтинг
(поки оцінок немає )
Сколько варить?