час читання —4 хв.
Салат « Олів'є» один з найпростіших, але для класичної подачі і з метою економії часу використовуйте кілька хитрощів:
- овочі — морква і картоплю — краще взяти одного розміру, щоб можна було варити разом;
- кидайте овочі в киплячу підсолену воду: так вони збережуть більше корисних речовин і будуть менш пухкими;
- щоб картопля і морква зварилися рівномірно, під час варіння вони повинні бути покриті водою;
- після закінчення варіння воду відразу ж зливають, а овочі заливають крижаною водою щоб скоріше охололи і їх можна було різати .
морква і картопля в каструлі на плиті відварюють разом приблизно 20-40 хвилин (залежить від розміру). Інші способи приготування:
- в пароварці. картопля і морква варять на середньому рівні. На нижній рівень можна класти буряк (для іншого салату), на верхній — яйця.
- в духовці. овочі добре миють, неочищеними загортають у фольгу і запікають 3-3,5 години при t 110°C.
- в мікрохвильовій печі. вимиті і неочищені овочі варять цілком в спеціальній (для СВЧ-печі) посуді, під кришкою. Лежати вони повинні вільно, водою заливати не потрібно. Час приготування: 8-10 хвилин при 1000 Вт, 10-12 хвилин при 750 Вт. Очищені і нарізані кубиками — швидко зваряться в пакеті з надрізами для виходу пари. При 1000 Вт вони будуть готові вже через 5-6 хвилин.
- в мультиварці. готують овочі в режимі «на пару», в пароварочной кошику, додавши в чашу 2-3 склянки води. Вимиті і неочищені овочі готуються 25-30 хвилин, очищені і нарізані — 15 хвилин.