час читання —3 хв.
Чи знаєте ви що, салат « Олів'є» можна приготувати всього за 20 хвилин? І все — завдяки мікрохвильовці. Спосіб приготування швидкого « Олів'є» наступний:
- поставити на плиту варитися курячі яйця.
- очистити картоплю і моркву, накришити невеликими кубиками.
- розкласти нарізані овочі в поліетиленові пакети: картопля — окремо, морква — окремо. Можна трохи посолити. Пакети зав'язати і проткнути виделкою в декількох місцях.
- помістити пакети в мікрохвильовку. На найвищій потужності пекти картопля 5 хвилин, морква дістати трохи пізніше — ще через 6 хвилини.
- За цей час зваряться яйця — їх слід поставити остуджувати крижаною водою.
- накришити всі продукти: ковбасу, солоні або мариновані огірки… якщо в «Олів'є» використовується м'ясо , краще зварити його заздалегідь.
- дістати з СВЧ-печі овочі, помістити в салатницю до інших інгредієнтів. Додати 0,5 банки зеленого горошку.
- за смаком посолити і поперчити, заправити майонезом.
Салат « Олів'є» готовий! Можна подати до столу.