розповідаємо, як варити супи для дитини — загальні рекомендації.
їжа, приготована напередодні, вже не має корисних властивостей, тому дитину потрібно годувати свіжоприготованою їжею. Необхідна кількість супу для малюка до 2 років — 120 мл, для дитини 2 — 3 років – 150 мл, для дітей старше 3 років — 180 — 200 мл.
годувати дитину потрібно теплим супом, так як холодна їжа вже не має корисних властивостей, а гарячим супом можна обпалити шлунок. Не можна застосовувати копченості або напівфабрикати.
однорічній дитині необхідний нежирний, краще овочевий суп-пюре, що складається з двох інгредієнтів, які дитина вже вживав. Це можуть бути: кабачки, цвітна капуста, картопля. Пізніше можна додавати: зелень, морква, томати. Коли дитина стане постарше, овочі можна нарізати і робити овочеві бульйони. Для дітей старшого віку додають до семи овочів в суп. Овочі повинні варитися до м'якості, солимо вже готовий суп.
М'ясний прикорм вводять через пару місяців після того, як малюк звикне перетравлювати м'ясний бульйон . Як правило, це дуже легкі « другий» бульйон. Супи на його основі вводять тільки після того, як дитина звикне до м'ясних пюре.
після року дитині можна давати молочні супи. Спочатку треба зварити макарони або крупу, а потім додати наполовину розбавлене з водою гаряче молоко. Нерозбавлене молоко додають в суп дітям після двох років.