⏰ чи можна варити супи з кролика

Чи можна варити суп з кролика

20:00

кролятина досі вважається делікатесним м'ясом і йде на святкові страви — його запікають, смажать і тушкують в залежності від наявних шматків туші. Супи з кролика в силу дилекатесності варять рідше, так як супи на Русі нечасто можна побачити на святковому застіллі. Це єдина причина, по якій виникають сумніви, чи варто варити суп з кролика. Інакше кажучи, « занадто жирно».

виникає сумнів, чи можна варити суп з кролика, і через його специфічного запаху. Ще б пак, все-таки кролик — родич дикого зайця. Але чи може цей запах зіпсувати суп? Ні, якщо кролика вимочити пару-трійку годин з парою крапель 9%-го оцту.

м'ясо кролика, тим часом, відмінно підходить для варіння супів. Лапки, спинка і грудинка — жирні частини з кісткою — дадуть відмінний навар суповому бульйону. При варінні розрубати кролика на кілька частин, щоб зручніше було варити — і варіть годину-півтори для бульйону. А для дієтичного супу перший бульйон (який прокипів пару-трійку хвилин) краще злити. У супі кролик відмінно поєднується з овочами, крупами, овочевими заморозками, вермішеллю, рисом .

М'ясо кролика настільки корисно і засвоюється, що супи з кроликом варять навіть дітям. Тут важливо врахувати пару нюансів. По-перше, бульйон після варіння потрібно процідити, щоб виключити потрапляння в суп осколків кістки. І, по-друге, м'ясо варто нарізати дуже дрібно, а занадто жирні частини м'яса і зовсім прибрати з супу. І звичайно, в дитячі супи (особливо до року) слід додавати тільки легкі овочі.

Почитайте нюанси, Як приготувати кролика і скільки варити за часом.

поділитися з друзями
Рейтинг
(поки оцінок немає )
Сколько варить?