час читання —4 хв.
дана стаття пояснює загальні правила, в яку воду класти будь-яке м'ясо, будь то яловичина, курка, свинина або індичка. Залежно від страви підхід до розігріву води буде різним і буде впливати на смак страви. Дотримуючись нашої таблиці, ви отримаєте дійсно смачний результат.
Блюдо | В яку воду класти | коментар |
в холодець | класти м'ясо в холодну воду, щоб максимум желатину виділилося в бульйон і холодець точно застиг. | щоб бульйон холодцю точно застиг, правильно підберіть тип м'яса і його пропорції. |
в суп | класти м'ясо в холодну воду, щоб бульйон — рідка основа страви — був наваристим, а не водянистим. | для більшого аромату краще взяти м'ясо на кістці, а для кольору золотистого кольору додати неочищену цибулину. |
на салат | класти м'ясо в окріп, щоб кров моментально згорнулася і м'ясо варилося у власному соку. | такий підхід забезпечить збереження максимуму соку і м'якість. Для пряного ефекту м'ясо можна попередньо замаринувати і варити, помістивши разом з маринадом в пакет. |