врятувати переперчений суп досить просто:
- Прокип'ятіть бульйон. Цей спосіб підійде тільки на ранньому етапі приготування супу — адже при тривалому кип'ятінні овочі і крупи стають м'якими і розвалюються.
- перелийте суп. Приготуйте суп стандартним способом, а потім помістіть його в прохолодне місце; через 8-10 годин перелийте суп в іншу каструлю за допомогою ополоника (під час переливання не зачерпуйте рідина з дна, оскільки там багато перцю).
- використовуйте картоплини. Для нейтралізації гіркоти візьміть 2-3 картоплини, очистіть їх від шкірки, наріжте їх середніми кубиками, помістіть кубики в марлю і опустіть її в каструлю, а після приготування супу витягніть марлю і викиньте картоплю.
- збільште кількість супу. Візьміть велику каструлю, перелийте туди переперчений суп, долийте води, додайте всі стандартні інгредієнти (за винятком приправ) і зваріть суп стандартним способом.
- Пом'якшіть гіркоту овочами. Ідеальні овочі — це солодкий болгарський перець або кілька морквин. Наріжте овочі соломкою і додайте їх в каструлю під час варіння (але не підсмажуйте їх на сковороді).
- якщо все вищеописане вам не підійшло, суп вам не подобається і возитися з ним не хочеться — просто зваріть суп заново , уважніше слідуючи рецептурі.