⏰ як варити суп тому Ям. Що чим можна замінити при приготуванні супу тому Ям.

Скільки варити суп тому Ям?

10:00

Як варити суп тому ям

продукти
Очищені креветки — 500 грам
Печериці — 100 грам
Тайська чилі-паста — 2 столові ложки
Перець чилі — 2 штуки
Лайм — 2 штуки
Рибний соус — 4 столові ложки
Лемонграсс — 2 стебла
Галангал — 1 корінь
Листя каффір-лайма — 7 штук
Курячий бульйон — 1 літр
Кінза — за смаком

підготовка продуктів
1. 2 стебла лемонграсу і 1 корінь галангала вимити, нарізати невеликими шматочками.
2. 100 грам печериць вимити і нарізати скибочками.
3. 2 перцю чилі промити під холодною проточною водою, зрізати верхню частину і вийняти внутрішність, нарізати тонкими кільцями.
4. 2 лайма вимити і видавити сік.
5. Кінзу вимити і подрібнити.

Як варити томати в каструлі
1. У каструлю влити 1 літр курячого бульйону і довести до кипіння.
2. Додати шматочки лемонграсу, галангала і 7 листя каффір-лайма.
3. Все перемішати і знову довести до кипіння.
4. Додати 100 грам нарізаних печериць, 4 столові ложки рибного соусу, 2 столові ложки тайської Чилі-пасти. Варити 3 хвилини, помішуючи.
5. Потім додати 500 грам очищених креветок, сік лайма і кільця перців чилі.
6. Варити ще протягом 4 хвилин, зняти каструлю з вогню.
7. Перед подачею на стіл додати в суп подрібнену кінзу.

як варити томати в мультиварці
1. У чашу мультиварки влити 1 літр курячого бульйону. Включити режим « Варка на пару». Довести до кипіння (10 хвилин).
2. Додати шматочки лемонграсу, галангала, 7 листя каффір-лайма. Включити той же режим ще на 5 хвилин.
3. Додати 4 столові ложки рибного соусу, 100 грам печериць, 2 столові ложки чилі пасти. Включити той же режим на 5 хвилин.
4. Потім додати в суп сік лайма, 500 грам креветок, колечка перцю чилі. Варити ще протягом 5 хвилин.
5. Посипати суп подрібненою кінзою перед подачею на стіл.

Фкуснофакти

калорійність супу тому ям — 105 ккал/100 грам.

— Галангал в рецепті супу тому ям можна замінити коренем імбиру (2 штуки).

— печериці можна замінити вешенками, шиітаке, солом'яними грибами.

— замість свіжого перцю чилі можна використовувати сушений.

— листя каффір-лайма можна замінити цедрою 1 лайма або цедрою 1 зеленого лимона.

— Лемонграсс замінюється лимонником.

— замість рибного соусу можна використовувати устричний.

— Лайм можна замінити зеленим лимоном.

— термін зберігання супу тому ям — 4 дні в холодильнику.

подивіться ще супи , як їх готувати і час варіння!

поділитися з друзями
Рейтинг
(поки оцінок немає )
Сколько варить?