як і коли правильно додавати овочі в суп , залежить від певного рецепту і способу приготування. Якщо перша страва передбачає просту зажарку, то овочі обсмажуються окремо, на сковороді або в сотейнику протягом декількох хвилин, і викладаються в каструлю буквально за 2-3 хвилини до виключення вогню.
якщо ви варите розсольник , то засмажкою доводиться до повної готовності в сковорідці, з додаванням бульйону — щоб надалі бульйон в супі був більш насиченим.
Для борщу засмажкою готується до напівготовності — буряк повинна бути обсмажена на сковорідці, але не повністю приготовлена — пом'якшиться вона вже в бульйоні, віддавши борщу колір і солодкість.
варіанти дієтичного харчування іноді передбачають страви без засмажкою. Можна варити суп з додаванням в бульйон сирих овочів (моркви, цибулі, солодкого перцю). ТВ такому випадку, рекомендовано додавати їх трохи пізніше картоплі, за 10-15 хвилин до готовності супу, щоб овочі встигли добре проваритися, стати м'якими, але при цьому змогли зберегти свої смакові характеристики.