⏰ як варити свинячий мову-в яку воду класти, коли солити, скільки варити в каструлі і скороварці

Як варити свинячий мову?

30:00
Свинячий мову вариться 1,5 - 2 години в каструлі і 20 хвилин в скороварці. Мова порося - 1 - 1,5 години в каструлі і 15 хвилин в скороварці.

як варити свинячий мову

свинячий язик промити, почистити щіточкою, зрізати жир і слинні залози. У каструлю налити воду, поставити на вогонь. У кип'ячену воду покласти мову і варити його 1,5-2 години. Потім сполоснути мову холодною водою і зняти шкірку зі свинячого мови.

Вага свинячого мови до варіння — приблизно 220-300 грам

варимо свинячий мову в каструлі

шкірку зі свинячого мови можна легко зняти, обполоснувши мову в холодній воді. За час варіння свинячий мову уварюється приблизно в 2 рази.

спеції для свинячого мови
як і будь-який субпродукт, свинячий мову при варінні любить спеції. При варінні свинячого мови можна додати перець горошком, часник, очищені цибулю і моркву.

коли солити свинячий мову при варінні?
солити на початку варіння.

калорійність відвареного свинячого мови
208 ккал.

гарнір до відварного свинячого мови
квасоля, зелений горошок, свіжі овочі, листя салату, відварну картоплю, гриби.

Соус до відварного свинячого мови
відмінно підійде соус « Бешамель» і курячий соус і грибний соус , гірчиця і чортівня .

як легко чистити свинячий мову
свинячий мову після того, як він звариться, сполоснути холодною водою — охолоджений мову чистити ножем, знімаючи білясту шкірку. Якщо не сполоснути мову холодною водою або затягнути з чищенням, шкірку доведеться здирати разом з ніжною м'ясистою частиною.

як варити свинячий мову дитині
свинячий мову дитині можна пропонувати після досягнення нею 1 року. Однак, в силу відносної жирності свинячого мови, батьки зазвичай вважають за краще яловичий мову. При варінні мови дитині збільште час на півгодини.

ціна свинячого язика
від 250 грн./1 кілограм (в середньому в Києві на червень 2019 р).

секрети м'якості найчастіше свинячий мову потрібно варити на закуску або в салат, тому дуже важливо правильно зварити мову. Найголовніше — мова повинна бути м'яким, саме для цього його і варять так довго. Щоб зробити свинячий мову таким м'яким, щоб танув у роті, досить дотримуватися пару правил: перед варінням залийте його на 1-2 години крижаною водою, а на початку варіння, як тільки вода в каструлі покипить хвилин 15, поміняйте воду на холодну — і закінчуйте варіння в ній. Сіль додавайте в самому кінці варіння або соліть безпосередньо страви з мовою. Після варіння мову відразу ж обдайте крижаною водою — різка зміна температур додасть ще більшу м'якість.

Салат з вареного свинячого мови

продукти

свинячий язик — 2 шт.
огірок — 2 шт.
куряче яйце — 1 шт.
сир — 1 шт.
Майонез або сметана — за смаком.

Рецепт приготування салату з вареного свинячого мови

свинячий язик зварити і дрібно порізати, огірок помити і порізати, варені яйця дрібно порізати. На тертці порізати сир. Шарами викласти огірки, язик, яйця, сир. Потім знову — огірки, мова, яйця, сир.

бутерброди з вареним язиком

продукти
відварний язик — грам 300-400 (це півкіло сирого), 1 велика морква, цибулина, третина батона білого хліба, зелень і приправи — за смаком.

Рецепт бутерброда з вареним мовою
за 40 хвилин до закінчення варіння мови, додайте в каструлю з вариться мовою морква, цибуля і спеції. 5-7 хвилин підсушити мову, порізати на тоненькі шматочки, подавати мову на хлібі, посипавши рубаною зеленню.

мова свинячий заливний

продукти для мови свинячого заливного
мова свинячий — 3 штуки
морква — 1 штука
Зелень петрушки — 2 столові ложки
ріпчаста цибуля — 3 голови
Желатин — 50 грам
зелений горошок — 5 столових ложок
сіль, перець, лаврушка — за смаком

як зварити мову свинячий заливний
помити і поставити варити свинячі мови, вода повинна на 2 сантиметри покривати мови. При варінні мови знімати піну. Через 1 годину після закипання додати очищену моркву і цибулину, сіль, лаврушку і перець. Варений мову вийняти з бульйону, очистити від шкірки і нарізати кубиками. Лук видалити з бульйону, моркву викласти і далі використовувати для прикраси.

розвести склянкою води желатин, залишити на 30-40 хвилин, потім додати желатинову суміш в киплячий бульйон і помішувати до повного розчинення желатину.
Дно посуду для заливного мови залити бульйоном на пару сантиметрів і остудити в холодильнику 2 години до застигання. Викласти, прикрашаючи, порізану кружальцями моркву, горошок і петрушку на застиглий бульйон. Потім викласти мову і залити процідженим бульйоном. У холодильнику заливне з свинячого мови буде застигати не більше доби.

подавати мову свинячий заливний з листям салату, сметаною, гірчицею, маринованим імбиром, хріном, свіжими овочами.
калорійність заливного свинячого мови — 180 ккал.

свинячий мову в мультиварці

продукти для приготування свинячого мови
свинячий язик — 3 штуки
морква — 1 невелика
ріпчаста цибуля — 1 голова
лавровий лист — 2 листочка
чорний перець горошком — половина чайної ложки
корінь петрушки — 1 столова ложка
сіль — за смаком

як приготувати свинячий мову в мультиварці
мова промити, викласти в ємність мультиварки і залити водою з запасом 2 сантиметри. Почистити цибулю і моркву, додати в мультиварку. Налаштувати мультиварку на режим « гасіння», час — 1 годину. Потім додати до мови сіль і спеції. Варити мову ще півгодини. Після варіння мову залити холодною водою, очистити. Нарізати мову, подавати з гірчицею або хріном. Також зварений в мультиварці свинячий мову можна використовувати при приготуванні салатів.

поділитися з друзями
Рейтинг
(поки оцінок немає )
Сколько варить?