⏰ як варити свинячі ребра-в яку воду класти, коли солити, скільки варити в каструлі і скороварці

Як варити свинячі ребра?

30:00
Свинячі ребра варити 40 хвилин, на бульйон - 1-1,5 години.

Як варити свинячі реберця

1. Свинячі ребра розморозити, розрізати перед варінням на кілька частин по 4-5 ребер, зрізати зайвий жир.
2. Закип'ятити воду в каструлі — води повинно бути з запасом.
3. Викласти реберця в каструлю.
4. Після закипання знімати утворюється піну протягом 10 хвилин.
5. Прикрити каструлю кришкою, варити на тихому вогні 50 хвилин.
6. Зняти піну.

Як варити реберця для супу

1. Свинячі ребра для супу залити холодною водою і поставити каструлю на вогонь.
2. Додати трохи солі на початку варіння, спеції і приправи, цибулю і моркву.
3. Протягом 5-7 хвилин стежити за піною, знімаючи її.
4. Варити свинячі ребра на борщ 1 годину, цього часу вистачить для помірно жирного бульйону і смачного м'яса. Пам'ятайте, що зазвичай борщ варять на більш дієтичної яловичині. А ось на гороховий суп потрібен жирний бульйон для пом'якшення смаку гороху, тому варити довше — 1,5 години.
5. Процідити бульйон, сполоснути каструлю і продовжити варіння з процідженим бульйоном.
6. Розрізати реберця уздовж кісточок і повернути в каструлю. Якщо ребра великі, їх можна подати окремо при подачі супу.
7. Бульйон для супу з ребер готовий — після його закипання можна додавати інші продукти.

Фкуснофакти

просто відварені реберця — дуже жирне блюдо з малою кількістю м'яса і великою кількістю жиру. Свинячі реберця варять або на суп, або для підготовки до смаження або запікання.

для варіння 3 літрів бульйону досить півкіло свинячих ребер.

щоб зробити бульйон легше, просто злийте перший бульйон і збільште кількість води.

подавати відварені свинячі ребра смачно з відвареним рисом, який зварений на бульйоні, що залишився від варіння реберець. Так як блюдо жирне, на гарнір добре підійдуть квасоля і горох, картопля. Щоб пом'якшити велика кількість жиру, можна використовувати також гострі спеції і приправи.

після варіння свинячі ребра можна підсмажити на сковорідці або запекти, щоб надати їм хрустку консистенцію і апетитний вигляд.

поділитися з друзями
Рейтинг
( 1 оцінка, середнє 5 з 5 )
Сколько варить?