⏰ як варити курячий соус, до чого подавати, які продукти потрібні, скільки потрібно варити в каструлі

Скільки варити курячий соус?

30:00
Курячий соус варити 30 хвилин.

Як варити курячий соус

продукти
курячий бульйон — 400 мілілітрів
вершкове масло — 50 грам
борошно — 50 грам
Мед — 1 чайна ложка
сіль і чорний мелений перець — за смаком

Як зварити курячий соус
1. Розтопити вершкове масло в каструльці до утворення пари.
2. Додати борошно, перемішати до однорідної консистенції і варити 2 хвилини до потемніння.
3. Влити курячий бульйон, постійно помішуючи.
4. Соус повинен вийти середньої густоти.
5. Варити соус на повільному вогні без кришки 30 хвилин, помішуючи і при необхідності знімаючи піну.
6. Вимкнути вогонь, додати в соус мед, сіль і перець, і добре перемішати.

Як варити курячий соус гострий

продукти
куряче філе — 500 грам
морква — 1 штука
ріпчаста цибуля — 1 голова
часник — 3 зубці
картопляний крохмаль — 30 грам
оливкова олія — 50 мілілітрів
імбир — 2 сантиметри свіжого кореня
соєвий соус — 50 мілілітрів
Лимон — четвертинка
цукор — 10 грам
Вода — третина склянки
Каррі — щіпка
мелений чорний перець — пів чайної ложки
кріп — пучок
сіль — пів чайної ложки

Як зробити курячий соус з імбиром
1. Куряче філе промити, нарізати смужками товщиною 0,5 сантиметра, довжиною — 2,5-3 сантиметри.
2. Імбир очистити від шкірки, дрібно натерти.
3. Покласти м'ясо в миску, видавити в неї сік з четвертинки лимона, перемішати.
4. Влити в миску з м'ясом соєвий соус, кефір, покласти тертий імбир, насипати чорний перець, каррі, змішати.
5. Залишити м'ясо маринуватися 4 години.
6. Кріп вимити, подрібнити.
7. Цибулю почистити, нарізати на дрібні квадратики.
8. Морквину вимити, почистити, нашаткувати соломкою товщиною кілька міліметрів, довжиною 2-3 сантиметри.
9. Часник почистити, подрібнити гострим ножем.
10. Сковорідку помістити на тихий вогонь, налити оливкову олію, нагрівати кілька хвилин.
11. Покласти в нагріте масло цибулю, обсмажувати 3-5 хвилин.
12. Додати до цибулі моркву, часник, посмажити ще 5 хвилин.
13. У мариноване куряче філе покласти крохмаль, перемішати.
14. Перекласти смажені овочі в каструлю або казанок.
15. Додати куряче м'ясо в крохмалі разом з маринадом в каструлю з овочами.
16. Всипати цукор, сіль, влити третину склянки води, додати подрібнений кріп, перемішати.
17. Накрити соус в сковороді кришкою, залишити на плиті на середньому вогні 20-30 хвилин, при необхідності доливати гарячу воду.
18. Прибрати каструлю з конфорки, перед подачею потомить соус під кришкою 15-20 хвилин.

поділитися з друзями
Рейтинг
(поки оцінок немає )
Сколько варить?