Як варити свинячі нирки
1. Свинячі нирки ретельно промити, викласти в каструлю і посипати сіллю.
2. Залити свинячі нирки холодною водою і залишити на 2-3 години, якщо великі то на 4-5 годин (можна на ніч). Щоб прискорити вимочування до 1-1, 5 годин, розрізати нирку на кілька частин.
3. Злити воду, залити свіжу і поставити каструлю на сильний вогонь.
4. Коли вода закип'ятиться, нирки будуть виділяти піну — знімаючи її, кип'ятити пару хвилин.
5. Злити воду з піною, промити нирки і залити окропом водою.
6. Поставити каструлю з нирками на сильний вогонь, варити ще пару хвилин.
7. Знову злити воду з піною і промити нирки.
8. В останній раз закип'ятити воду з нирками, посолити і варити 30 хвилин.
у міру утворення піни її необхідно обов'язково знімати.
поради щодо варіння
Як швидко варити нирки
— щоб скоротити час вимочування і варіння, розрізати кожен субпродукт, видалити жили (сечоводи) і добре промити.
— шматочки свинячих нирок можна обваляти в соді і залишити на 20 хвилин — потім промити і відразу можна варити в одній воді 40 хвилин.
скільки варити нирки без запаху
— щоб варити нирки без запаху, необхідно їх вимочувати в молоці і при варінні міняти воду. При замочуванні нирок, можна замість води використовувати молоко або вершки, тоді готовий продукт буде мати вершкову м'якість.
скільки варити свинячі нирки собаці
свинячі нирки помити, кожну розрізати навпіл, варити 20 хвилин після закипання.
Фкуснофакти
— вага однієї нирки — 140-150 грам. При варінні 1 свиняча нирка уварюється до 100 грам.
— Ціна субпродукту — 75 грн./1 кілограм (в середньому в Києві на квітень 2017 року).
— калорійність відварених нирок — 92 ккал/100 грам.
— варені свинячі нирки подаються як закуска або в якості інгредієнта салату, або після варіння використовуються як складова тушкованих страв і супів (наприклад, розсольнику ).
Закуска з нирок
продукти
нирки свинячі — 500 грам
листя салату — 50 грам
соєвий соус — 3 столових ложки
Масло кунжутне — 3 столових ложки
сіль — за смаком
як готувати
1. Свинячі нирки зварити, дрібно порізати і посолити.
2. Салат вимити, обсушити і не крупно порвати.
3. Соєвий соус і кунжутне масло змішати.
4. Нирки викласти на листя салату і полити соусом.
Як зробити смачно нирки в мультиварці
продукти
свинячі нирки — 600-800 грам
Сметана — 1 мультистакан
борошно — 1 столова ложка
корінь петрушки — 1 штука
картопля — 5 середніх картоплин
ріпчаста цибуля — 2 голови
свіжі огірки — 2 штуки
часник — 1 зубець
Томатна паста — 2 столові ложки
рослинна олія — 2 столові ложки
морква — 2 штуки
сіль і перець — за смаком
Петрушка і кріп — кілька стебел
1 склянка води
як смачно зварити свинячі нирки в мультиварці
1. Свинячі нирки порізати тонкими скибочками і замочити на 3 години у воді.
2. Промити свинячі нирки, обсушити, натерти сіллю і перцем, викласти в мультиварку, посипати борошном.
3. Закрити кришку мультиварки, налаштувати її на 20 хвилин в режимі «Випічка».
4. Потім залити свинячі нирки водою, змішаної зі сметаною і томатною пастою.
5. Додати перець, очищений і подрібнений часник і готувати на режимі «гасіння» протягом 20 хвилин.
6. Розігріти сковорідку, налити олію, викласти цибулю, моркву і корінь петрушки, обсмажувати 10 хвилин. Потім додати до свинячих бруньках.
7. Додати нарізані соломкою огірки і очищену картоплю.
8. Готувати на режимі « гасіння» ще півтори години.
9. Подавати відварені в мультиварці свинячі нирки з овочами, посипавши зеленню.