⏰ як варити свинячі вуха-в яку воду класти, коли солити, скільки варити в каструлі і скороварці

Як варити свинячі вуха?

00:00
Замочити свинячі вуха в холодній воді на 2 години, ретельно очистити, промити, викласти в каструлю з холодною водою і варити 3-4 години, знімаючи піну.

в мультиварці свинячі вуха варити 2 години на режимі "Гасіння".

Як варити свинячі вуха

продукти
свинячі вуха — 5 штук
ріпчаста цибуля — 1 голова
цукор — 4 чайних ложки
перець горошком — 10 штук
лавровий лист — 2 листочка
спеції для свинини — 100 грам
кріп і петрушка — по невеликому пучку
соєвий соус — 3 столові ложки

Як варити свинячі вуха
1. Свинячі вуха очистити і помити.
2. У каструлю налити воду, викласти вуха і залишити на 2 години.
3. Промити ще раз вуха, поскоблить і поміняти воду, додати сіль.
4. Поставити каструлю зі свинячими вухами на вогонь і варити після закипання 2 години, регулярно знімаючи піну.
5. За півгодини до закінчення варіння додати сіль, цукор, зелень, приправи і очищену цибулину.

Як варити свинячі вуха в мікрохвильовці
1. Варені вуха викласти на тарілку і посипати спеціями, полити соєвим соусом.
2. Мікрохвильовку налаштувати на велику потужність (800 Вт) і запікати 5 хвилин.
3. Потім нарізати свинячі вуха смужками і подати до пива.

бульйон від варіння свинячих вух відмінно стане в нагоді на холодець .

як варити свинячі вуха з овочами

продукти
свинячі вуха — 3 жарти
часник — 4 зубчики
цибулина — 1 штука
морква — 1 штука
перець духмяний — 6 горошин
перець чорний — 6 горошин
Гвоздика — 4 суцвіття
перець червоний — за смаком
лавровий лист — 2 листа
стебла петрушки — 1 пучок
стебла кропу — 1 пучок
коріандр мелений — за смаком
яблука кислі (за бажанням) — 2 штуки

як варити свинячі вуха з овочами
1. Свинячі вуха почистити і ретельно промити під водою, прибираючи забруднення.
2. Викласти 3 свинячих вушка в каструлю середніх розмірів і повністю залити їх водою.
3. Включити максимальний вогонь.
4. Тримати вушка на максимальному вогні до тих пір, поки не закипить вода.
5. Під час варіння вух знімати піну.
6. Поки вода закипає, Очистити 4 зубчики часнику і цибулину.
7. Цибулю і часник промити під водою.
8. Очищені овочі опустити в каструлю до вушок цілком, не розрізаючи на частини.
9. Вимити петрушку і кріп і також цілком опустити в каструлю до вух і овочів.
10. Додати туди ж 4 квітки гвоздики, лаврушку і по 6 горошин запашного і чорного перцю і два вимитих кислих яблука, якщо вони є.
11. Очистити 1 морква, ретельно вимити її і опустити до вух.
12. Посолити воду за смаком і варити вуха дві години.
13. Готові вуха з не знімати з плити, а потримати в бульйоні ще від 30 хвилин до 1 години після чого вийняти і використовувати як самостійну страву або начинку до салатів.

Салат зі свинячими вухами

продукти
свиняче вухо — 1 штука
свіжі огірки — 3 штуки
перець чилі — 1 штука
часник — 1 зубець
рисовий оцет — 1 столова ложка
соєвий соус — 2 столові ложки
Кунжут — 1 чайна ложка
кунжутне масло — 2 столові ложки
Бадьян, перець горошком, кориця і сіль — за смаком

як приготувати салат з вареними свинячими вухами
1. Свинячі вуха замочити у воді, потім очистити і помити.
2. Варити вуха з додаванням спецій і солі, остудити і нарізати тонкою соломкою.
3. Огірки вимити і порізати тонкою стружкою.
4. Перець очистити і порізати тонкою соломкою.
5. Змішати інгредієнти, змішати з соєвим соусом, оцтом і подрібненим часником.
6. Досолити салат з вареними свинячими вухами за смаком.
при подачі салат посипати кунжутом.

Фкуснофакти

— свинячі вуха дуже добре вбирають сіль, тому важливо не переборщити з сіллю при їх приготуванні.

— якщо не вдалося купити очищені свинячі вуха, то неочищені потрібно акуратно обпалити, зішкребти обпалений шар. Вуха очистити і вимити під проточною водою.

— при варінні вух до них можна додати 3 кислих яблука для додання легкої кислинки страви.

— 1 столова ложка соєвого соусу, додана в бульйон до свинячих вух, додасть гарний червонуватий відтінок страви і доповнить смак вух.

— щоб вуха були дуже м'якими, після закінчення варіння їх можна тримати в бульйоні ще 1 годину.

— калорійність свинячих вух — 234 ккал/100 грам.

— у свинячих вухах міститься багато кальцію і колагену. Колаген зміцнює нігті, волосся і шкіру людини.

— свинячі вуха краще не вживати в їжу дуже часто, щоб не порушити роботу травлення і печінки.

поділитися з друзями
Рейтинг
(поки оцінок немає )
Сколько варить?